Все ще не достатньо: влада незадоволена тарифом на електроенергію. Будуть переглядати?
Все ще не достатньо: влада незадоволена тарифом на електроенергію. Будуть переглядати?

Все ще не достатньо: влада незадоволена тарифом на електроенергію. Будуть переглядати?

Новий тариф є спробою уряду наблизитися до ринкових реалій, проте він все ще не покриває реальну вартість електроенергії в Україні.

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль нещодавно зробив важливу заяву щодо нових тарифів на електроенергію. За його словами, новий тариф 4,32 грн/кВт-год, встановлений урядом, не покриває реальну ринкову вартість електроенергії, яка наразі становить 7−8 грн/кВт-год.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

"Навіть це підвищення не покрило ринкову вартість. Ринкова вартість електроенергії коливається сьогодні в районі 7−8 грн," - зазначив Шмигаль в коментарі для Інтерфакс-Україна.

Новий тариф 4,32 грн/кВт-год був встановлений, виходячи з найдешевшої собівартості Енергоатому та Укргідроенерго. Щоб забезпечити цей неринковий тариф, держава витрачає близько 90 млрд грн на субсидії.

Новий тариф на електроенергію для побутових споживачів становить 4,32 грн/кВт-год і діятиме з 1 червня 2024 року до кінця квітня 2025 року. Він був зафіксований на один рік і забезпечений субсидіями. Це підвищення стало необхідним кроком для наближення до реальних ринкових умов, проте воно все ще не відповідає повній ринковій вартості.

Незважаючи на вже суттєве підвищення тарифів, існує можливість подальшого збільшення вартості електроенергії в майбутньому. Фінансовий тиск на енергетичний сектор залишається високим, і для забезпечення стабільності та розвитку інфраструктури можуть знадобитися додаткові кроки.

Нагадаємо,Українцям можуть дати значну знижку на електроенергію: кому "уріжуть" платіжки

Раніше ми розповідали, що У YASNO роздали важливі вказівки на літо: що вимагають від споживачів

Також, Блекаути нам не загрожують: "Укренерго" заспокоїла громадян

Источник материала
Поделиться сюжетом