Папа Франциск стане першим понтифіком, що звернеться до G7: названо ключову тему
Папа Франциск стане першим понтифіком, що звернеться до G7: названо ключову тему

Папа Франциск стане першим понтифіком, що звернеться до G7: названо ключову тему

Папа Римський Франциск стане першим главою католицької церкви, який візьме участь у саміті "Великої сімки". У п'ятницю він має намір виступити з промовою про виклики та можливості штучного інтелекту (ШІ).

Про це повідомляє Vatican News. Також на полях саміту Папа Римський проведе переговори з кількома світовими лідерами, включаючи президента України Володимира Зеленського, зустріч з яким запланована на сьогодні.

Папа прибуде на місце саміту близько 12:30 за місцевим часом на гелікоптері, де його зустріне прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні. Потім його доставлять до житлового комплексу, обраного для проведення саміту, де він зустрінеться з президентом України та іншими світовими лідерами, такими як директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та інші.

Також у програмі Папи заплановані зустрічі з президентом США Джо Байденом, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та прем'єром Індії Нарендрою Моді.

Варто зазначити, що для України головний результат 50-го саміту "Великої сімки" – це більше засобів протиповітряної оборони для наших міст. Окрім того, 13 червня в Італії президент нашої країни Володимир Зеленський підписав дві угоди щодо безпеки – з Японією та США.

В Італії 13 червня пройшов саміт лідерів країн "Великої сімки", головними темами якого стане війна Росії проти України, а також збройний конфлікт на Близькому Сході. Президент Володимир Зеленський також взяв участь у заході, зокрема він провів зустріч з головою Білого дому Джо Байденом.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом