РФ поширює фейки про знищення українських літаків. Повітряні сили відреагували
РФ поширює фейки про знищення українських літаків. Повітряні сили відреагували

РФ поширює фейки про знищення українських літаків. Повітряні сили відреагували

Росія заявила, що нібито знищила українські літаки на Дніпропетровському напрямку. У Повітряних силах закликають довіряти лише перевіреній інформації. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що Україна не повідомляє про ураження російськими окупантами авіації ЗСУ, коли ворог влучає у макети чи у справжні українські літаки, щоб не підігрувати йому. 

«Зараз в публічному просторі з'являється і відеоматеріали, і відеокоментарі про те, що Україна нібито втрачає свої літаки. Ми маємо розуміти, що ми не можемо повідомляти коли ворог влучає, наприклад, чи то у макет, чи то у справжній літак. Тому що це підігрування ворогу», – зазначив він.

Речник закликав українців довіряти Повітряним силам та офіційній інформації, оскільки ворог зараз активно використовує різні типи інформаційного та психологічного впливу на населення.

«Ми робимо все можливе. В тому числі маневрування, переміщення, введення противника в оману, щоб максимально вберегти наші борти, наших людей. Тож ми маємо зберігати свідомий розум та довіряти лише об'єктивній, перевіреній інформації», – сказав Євлаш.

Варто додати, що 11 червня міноборони РФ опублікувало відео нібито знищення українського літака Су-25 на аеродромі у Дніпропетровській області. Наступного дня росіяни стверджували, що нібито атакували стоянку літаків та інфраструктуру авіаційної бази ЗСУ.

Источник материала
loader
loader