1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Такого ще не було! ЧЄ-2024 з футболу стартував з історичного результату
Такого ще не було! ЧЄ-2024 з футболу стартував з історичного результату

Такого ще не було! ЧЄ-2024 з футболу стартував з історичного результату

Збірна Німеччини з футболу розгромила команду Шотландії у матчі-відкритті домашнього чемпіонату Європи 2024 року. Бундестім ще у першому таймі тричі вразив ворота суперника, а у другому таймі добив британців, які 45 хвилин грали у меншості, – 5:1.

Цікаво, що подібний рахунок уперше зафіксовано у матчах фінальної стадії континентальної першості. На чемпіонатах зустрічалися розгроми 5:0, 5:2 та навіть 6:1, а у стартовому поєдинку Євро-1960 збірна Югославії обіграла Францію з неймовірними 5:4.

При цьому слід зазначити, що континентальні першості 1960-1976 розпочиналися одразу з півфіналів. Усі стадії раніше відносилися до Кубку європейських націй і вважалися відбірковими до самого чемпіонату.

Крім того, Німеччина також уперше у своїй історії забила п'ять м'ячів у фінальній частині ЧЄ. А 21-річний півзахисник леверкузенського "Байєра" Флоріан Вірц став наймолодшим автором голу в історії Бундестім на ЧЄ.

Як повідомляв OBOZ.UA, портал Goal.com виніс вердикт збірної України на Євро-2024. А знаменитий тренер харківського "Металіста" та "Дніпра" Мирон Маркевич назвав головну проблему команди.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны