3 причини, чому влітку легше худнути: неймовірний секрет, про який знають не всі
3 причини, чому влітку легше худнути: неймовірний секрет, про який знають не всі

3 причини, чому влітку легше худнути: неймовірний секрет, про який знають не всі

Пора року також має частковий вплив на те, наскільки швидко вдається скинути вагу.

На швидкість схуднення людини впливає не лише харчування і спорт, а й так й фактор, як пора року. Насправді літня пора року також має значення, якщо ви плануєте скинути вагу, і на це є три причини.

Як пояснює тренерка однієї з фітнес-студій Ксенія Литвинова, влітку скидати вагу набагато легше, ніж у холодну пору року – коли на вулиці тепло, на схуднення може знадобитися менше часу.

"З усією впевненістю можу сказати, що саме в теплу пору року процес схуднення йде набагато легше і швидше. Це відбувається за рахунок трьох факторів", - цитує Литвинову видання prostoway.

Перший фактор - збільшується швидкість обміну речовин

Влітку люди набагато швидше витрачають енергію, а від цього також залежить швидкість обміну речовин в організмі (метаболізм), що впливає на втрату ваги.

Другий фактор – висока рухова активність та потовиділення

За словами тренерки, влітку в людей з’являється більше можливостей здійснювати піші прогулянки, їздити на велосипеді та використовувати інші способи активно проводити час, що у свою чергу допомагає спалювати більше калорій і швидше худнути.

Третій фактор – доступність сезонних овочів та фруктів

У теплу пору року з’являється можливість їсти більше сезонних продуктів з великим вмістом клітковини – овочів, фруктів тощо. Це добре впливає на травлення та метаболізм.

Але ці фактори є лише додатковими. Якщо не дотримуватися основних правил для схуднення (забезпечити собі збалансоване харчування і мати достатнє фізичне навантаження), то схуднути буде важко, незважаючи на пору року.

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом