Чорний шоколад: чи кращий він за інші види
Чорний шоколад: чи кращий він за інші види

Чорний шоколад: чи кращий він за інші види

Для багатьох людей шоколад змушує світ обертатися навколо себе. А чому б і ні? Існує так багато причин споживати цей смачний продукт.

Хоча більшість людей віддають перевагу молочному шоколаду, це не найкращий варіант, оскільки він містить багато цукру. Однак темний шоколад має ряд переваг для здоров'я. Ми підготували для вас інформацію, як шоколад впливає на ваше здоров'я, різноманітність пропозицій та вартість.

Які переваги вживання чорного шоколаду?

Знижуючи рівень холестерину і зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань, чорний шоколад може допомогти вам багатьма способами. Крім того, чим більше какао в чорному шоколаді, тим більше користі ви отримаєте.

Какао багате на флавоноїди (фітохімічні речовини) і має протизапальні та антиоксидантні властивості. Не існує конкретної кількості, яку потрібно споживати, щоб отримати корисні флавоноїди.

В якому шоколаді більше флавоноїдів?

Дослідження показують, що шоколад, виготовлений з переробленого голландського какао, має менший вміст флавоноїдів, тоді як колумбійське какао містить їх більше. Але існує багато різновидів чорного шоколаду.

Тому, перш ніж купувати пачку чорного шоколаду в магазині, слід перевірити етикетки та інгредієнти. Але експерти сходяться на думці, що до шоколаду слід ставитися як до будь-яких інших солодощів і споживати його в помірних кількостях.

Шоколад може призвести до збільшення ваги, карієсу та руйнування кісток

Хоча шоколад корисний для здоров'я, він має і негативні наслідки. Деякі види шоколаду є більш калорійними. Якщо споживати його у великих кількостях, це може призвести до збільшення ваги. Це також може призвести до карієсу через високий вміст цукру.

Деякі люди можуть відчувати мігрень через вміст гістаміну, тираміну та фенілаланіну в какао. За деякими даними, шоколад може спричинити порушення структури кісток та остеопороз.

Найдорожчий шоколад у світі

Деякі шоколадні цукерки коштують більше, ніж автомобіль. Колекція Le Grand Louis XVI є однією з найдорожчих пропозицій - 900 доларів за коробку з 35 чорних шоколадних цукерок, що містять до 99% найкращого какао у світі.

У 2019 році Fabelle Exquisite Chocolates представили найдорожчий у світі шоколад і увійшли в історію, отримавши місце в Книзі рекордів Гіннеса.

Кому не можна їсти шоколад?

Шоколад багатий на калій, який не підходить для людей із захворюваннями нирок або надниркових залоз. Деякі види шоколаду містять багато цукру і насичених жирів, що може призвести до збільшення ваги. Це також може призвести до серцево-судинних захворювань. Тому будьте обережні, коли споживаєте цей смачний продукт.

Раніше OBOZ.UA писав про кілька здорових і багатих вуглеводами продуктів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом