Електричне авіатаксі досягло швидкості в 160 кілометрів на годину, виконавши надважливий маневр
Електричне авіатаксі досягло швидкості в 160 кілометрів на годину, виконавши надважливий маневр

Електричне авіатаксі досягло швидкості в 160 кілометрів на годину, виконавши надважливий маневр

Будучи передовою компанією в цій сфері, Archer показала результат у 160 кілометрів на годину. Весь процес зафільмували на відео.

Як це було

Отримавши сертифікат FAA для початку комерційної експлуатації в США, компанія зосереджується на своєму флагманському літаку Midnight, щоб забезпечити його безпечне використання, перш ніж він почне приймати пасажирів на борт.

Midnight злітає вертикально, як гелікоптер, а потім перемикає свої ротори в повітрі, щоб рухатися вперед. Після цього знову повертається у вертикальне положення, щоб опуститися вниз для безпечної посадки. Це і є те, що називається "перехідний політ".

Як зазначає команда Archer у відео нижче, ця перехідна фаза є одним із найскладніших і найхитріших маневрів, тому досягнення такої віхи має велике значення.

Дивіться, як Archer eVTOL здійснює перехідний політ: відео

8 червня 2024 року літак Midnight eVTOL компанії Per Archer завершив успішний перехідний політ, розвинувши швидкість понад 100 миль на годину. Ця віха знаменує собою новий етап у розробці. Але це був уже другий такий тест загалом для компанії, хоча й перший для цього літака. Перший перехідний політ компанії Archer відбувся в листопаді 2022 року на літаку eVTOL першого покоління під назвою Maker.

Головний інженер Archer, доктор Джефф Бауер, розповів про Midnight eVTOL і про те, що успішний випробувальний політ компанії означає для її майбутнього в AAM: "Успішне завершення переходу від ширяння до польоту на крилі повномасштабного літака eVTOL – це величезний інженерний подвиг, який вдалося здійснити лише кільком компаніям у світі. Протягом семи літаків eVTOL, які я побудував і на яких літав за свою кар'єру, вони ставали дедалі більшими, оскільки ми працювали над корисним навантаженням, яке робило платформу літака комерційно життєздатною. Вважається, що Midnight є одним із найбільших літаків eVTOL, які коли-небудь переходили на електрику, і одним із перших, який спеціально побудований для перевезення достатньої кількості пасажирів, щоб мати змогу вести успішний бізнес повітряного таксі. Я надзвичайно пишаюся командою Archer, оскільки ми досягли цієї віхи, створивши два покоління повномасштабних літаків".

Archer заявляє, що продовжить програму льотних випробувань Midnight, яка включає в себе плани польотів за змодельованими комерційними маршрутами, виконання високошвидкісних польотів і тестування додаткових польотних маневрів, що використовуються в комерційних операціях. Одночасно продовжуватиметься робота над підвищенням швидкості та витривалості.

Що відомо про Archer Aviation

  • Archer Aviation – каліфорнійський розробник транспортних засобів класу eVTOL, який швидко став впізнаваним брендом у сегменті перспективної повітряної мобільності (AAM), що тільки зароджується.
  • Останніми місяцями значна частина всіх новин про літаючі автомобілі чи схожі на них транспортні засоби стосувалася саме компанії Archer, яка створила кілька нових партнерств у США та по всьому світу для комерціалізації своєї технології для повітряних таксі та вантажних перевезень.
  • Вона спочатку планує запустити послуги повітряного таксі eVTOL в Об'єднаних Арабських Еміратах та Індії, а до 2026 року – у Південній Кореї.
Источник материала
Поделиться сюжетом