Як комбінувати кардіотренування та силові вправи
Як комбінувати кардіотренування та силові вправи

Як комбінувати кардіотренування та силові вправи

Коли справа доходить до структуризації тренувань, порядок, в якому ви виконуєте кардіо та важку атлетику, може мати значний вплив на ваші результати. Обидві форми вправ пропонують унікальні переваги, але розуміння оптимальної послідовності може допомогти вам максимізувати свої зусилля в спортзалі.

Коли справа доходить до того, чи робити кардіо до або після силових вправ, це в кінцевому підсумку зводиться до особистих уподобань і фітнес-цілей. Обидва підходи пропонують унікальні переваги, а оптимальна послідовність залежить від таких факторів, як рівень енергії, інтенсивність тренування та індивідуальні вподобання, пише eatthis.com.

Переваги кардіотренувань

Серцево-судинні вправи, які часто називають "кардіо", – це будь-яка активність, що прискорює серцебиття і покращує циркуляцію кисню в організмі. Сюди входять біг, їзда на велосипеді, плавання та використання кардіотренажерів, таких як бігові доріжки та еліптичні тренажери. Кардіо відмінно підходить для поліпшення здоров'я серцево-судинної системи, підвищення витривалості, спалювання калорій і сприяння втраті жиру.

Переваги силових вправ

Ці вправи передбачають підняття ваги або використання резинок для нарощування сили і м'язової маси. Цей вид вправ допомагає збільшити м'язову масу, прискорити метаболізм, підвищити щільність кісток і поліпшити загальний стан тіла.

Коли слід робити кардіо: до чи після силових вправ?

Порядок, в якому ви виконуєте кардіотренування і вправи з обтяженнями, залежить від ваших фітнес-цілей і особистих уподобань.

Виконання кардіо перед підняттям ваги може призвести до підвищеної втоми, що потенційно вплине на силу і продуктивність під час тренувань. Кардіо діє як ефективна розминка, збільшуючи приплив крові до м'язів і готуючи тіло до силового тренування. Деякі люди віддають перевагу кардіо, а не важкій атлетиці, щоб виснажити запаси глікогену і сприяти спалюванню жиру під час тренувань.

Силові вправи перед кардіотренуванням дозволяють зберегти енергію для більш інтенсивних вправ на опір. Надання пріоритету важкій атлетиці гарантує, що у вас буде достатньо енергії та сили, щоб підняти більшу вагу.

Виконання кардіотренувань після силових вправ може посилити спалювання жиру в період відновлення після тренування, відомий як ефект "пост-спалювання".

Якщо ваша головна мета – наростити м'язи і силу, варто віддати перевагу силовим вправам перед кардіо. З іншого боку, якщо ви зосереджені на витривалості серцево-судинної системи або втраті ваги, ви можете зосередитися на кардіотренуваннях.

Деяким людям може бути зручніше виконувати кардіо і важку атлетику на одному тренуванні, незалежно від черговості. Зрештою, найкращий підхід – це той, який відповідає вашим уподобанням і дозволяє отримувати задоволення від тренувань.

Раніше OBOZ.UA розповідав провправи для розвитку сили.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом