Хезболла обстріляла північ Ізраїлю, спалахнула масштабна пожежа
Хезболла обстріляла північ Ізраїлю, спалахнула масштабна пожежа

Хезболла обстріляла північ Ізраїлю, спалахнула масштабна пожежа

Бойовики ліванського угруповання “Хезболла” здійснили ракетний обстріл громад Барам та Ірйон на півночі Ізраїлю, що призвело до масштабної пожежі.

“Після ракетного обстрілу з Лівану поблизу кібуцу Яраон у Верхній Галілеї виникла пожежа, яка загрожує поширитися на житлові будинки,” – йдеться у повідомленні.

За даними Пожежно-рятувальної служби, на місці події працюють чотири бригади, і наразі загрози для прилеглих населених пунктів немає.

Вторгнення бойовиків ХАМАС у Сектор Газа в жовтні минулого року та відповідна воєнна операція Ізраїлю активізували всі радикальні ісламські рухи в регіоні, які отримують підтримку від Ірану.

Відтоді бойовики “Хезболла” регулярно обстрілюють північні райони Ізраїлю, на що ЦАХАЛ відповідає ударами у відповідь.

Останні дні ситуація між Ізраїлем та Ліваном значно загострилася. 11 червня ЦАХАЛ завдав авіаударів по кількох об’єктах “Хезболла” в районах Баальбека та Айтарун у Лівані, що було відповіддю на збиття ізраїльського безпілотника 10 червня.

13 червня бойовики “Хезболла” запустили понад 100 ракет та низку безпілотників по території Ізраїлю. Близько 40 ракет були спрямовані на Голанські висоти та Галілею. У відповідь Ізраїль завдав ударів по інфраструктурі бойовиків у Дейр-Сер’яні на півдні Лівану.

У зв’язку з цим, США висловлюють занепокоєння щодо ризику початку повномасштабної війни на кордоні між Ізраїлем та Ліваном.

Теги по теме
пожар Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом