Мінагрополітики напрацьовує програми допомоги фермерам на маточне поголів’я свиней
Мінагрополітики напрацьовує програми допомоги фермерам на маточне поголів’я свиней

Мінагрополітики напрацьовує програми допомоги фермерам на маточне поголів’я свиней

Для ефективного розвитку українського свинарства необхідні дві умови – державна підтримка та розширення ринків збуту. Зараз Мінагрополітики працює над програмами допомоги фермерам у галузі свинарства, повідомив в. о. міністра агрополітики Тарас Висоцький.

За його словами, щорічний приріст в галузі складає лише 3-4 %. Необхідно прискорювати нинішній приріст поголів’я і зробити цей процес незворотнім.

«Щоб свинарство вийшло на новий рівень розвитку, треба забезпечити виконання двох  умов. Перша – державна підтримка фермерів. І зараз Мінагрополітики працює над програмами щодо надання допомоги на маточне поголів’я свиней. Друга – розширення ринків експорту, зокрема, європейських і Південно-Східної Азії», – підкреслив Тарас Висоцький.

Він зазначив, що потенційний агровиробник свинини має розраховувати на системну підтримку держави протягом 5-7 років, а згодом – ринки збуту продукції за кордоном. Це стимулюватиме інвестиції в галузь. 

Крім того, Тарас Висоцький наголосив, що виробництво м’ясної продукції з доданою вартістю – це також вклад у розвиток економіки і забезпечення Сил оборони.

«Запровадження програм, які дозволятимуть виробляти більше харчових продуктів з доданою вартістю, приміром, м’ясної продукції, – це вклад у розвиток економіки і забезпечення Сил оборони. Нам необхідна стала продовольча безпека для забезпечення харчовими продуктами українців і ЗСУ», – підкреслив він.

Источник материала
Поделиться сюжетом