На Харківщині ворожий снаряд упав біля дитсадка: є загибла. Фото
На Харківщині ворожий снаряд упав біля дитсадка: є загибла. Фото

На Харківщині ворожий снаряд упав біля дитсадка: є загибла. Фото

Російські війська 14 червня обстріляли та завдали авіаударів по низці населених пунктів Харківщини. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, сільгосппідприємство та адмінбудівля.

Один з ворожих снарядів прилетів поблизу дитячого садочка у Куп'янському районі: загинула жінка. Як минула доба на Харківщині, розповів очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Бити по Харківщині загарбники почали напередодні пообіді. Так, близько о 13:45 год окупанти вдарили дроном по  Куп’янську: у місті пошкоджено адміністративну будівлю.

Вже о 15:14 під ворожим обстрілом опинилося село Богуславка Борівської територіальної громади Ізюмського району. Росіяни зруйнували  два житлових будинки, ще три були пошкоджені.

Постраждали чоловік та жінка, які жили в одному з будинків.

Близько 15:42 загарбники обстріляли село Глушківка Курилівської територіальної громади, що у Куп'янському районі. Ворожий снаряд прилетів біля дитячого садочка: він влучив у землю.

Унаслідок обстрілу загинула жінка 1966 року народження.

О 15:50 під російським обстрілом знову опинився Куп'янськ: унаслідок атаки горів дах та кімната у житловому будинку.

За пів години, близько 16:20, окупанти обстріляли Кутузівку Вільхівської тергромади. По селу росіяни запустили щонайменше п'ять КАБ. 

Зафіксовано одне влучання у полі, два влучання на території ферми, пошкоджена сільськогосподарська техніка. Четверте влучання на території приватного домоволодіння, пошкоджено будинок, без постраждалих. П'яте влучання на території непрацюючої ферми.

Близько 16:51 загарбники обстріляли Бугаївку Вовчанської територіальної громади у Чугуївському районі. Горіла трава, пошкоджень зазнали два житлових будинки.

Від початку доби 15 червня до 08:30 ранку обстрілів Харкова не фіксувалося.

Водночас, розповів Синєгубов, на півночі Харківщини окупанти тричі за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та Тихого. Усі ворожі атаки відбито.

Тим часом на Купʼянському напрямку відбулося десять бойових зіткнень з окупантами. Ворог намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка та Піщане. Неподалік Синьківки всі штурми ворога відбито, у районах Петропавлівки і Піщаного тривають бої.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що армія Росії вдарила по Дніпропетровщині артилерією і запустила дрон-камікадзе.  Нікополь, Покровська та Мирівська громади опинилися під ворожим вогнем вранці 15 червня.

Як розповіли у Дніпропетровській ОВА, внаслідок атак виникла пожежа, яку швидко загасили. Пошкоджено заклад харчування, три приватні житлові будинки та лінію електропередач. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом