Найгірший спосіб приготування смузі: поради дієтолога
Найгірший спосіб приготування смузі: поради дієтолога

Найгірший спосіб приготування смузі: поради дієтолога

Смузі вважається символом здорового способу харчування, адже такий напій складається з корисних інгредієнтів, що забезпечують організм необхідними поживними речовинами. Однак, варто пам'ятати, що навіть такі корисні напої можуть містити багато калорій і цукру, особливо якщо ви не контролюєте склад та розмір порції. 

Щоб уникнути надмірного споживання калорій, слід усвідомлено підходити до вибору інгредієнтів під час приготування смузі. В Eat This, Not That! розповіли, які помилки ви можете допускати під час змішування інгредієнтів та як саме приготувати корисні смузі. 

Обмежте калорійні інгредієнти

Щоб приготувати не лише корисний, а й смачний напій, до нього зазвичай додають різноманітні інгредієнти. Проте, деякі з них можуть бути занадто калорійними та містити багато цукру. Зокрема, мова йде про такі компоненти, як мед, горіхове масло та сік. Велика концентрація таких компонентів може перетворити здоровий смузі у калорійний коктейль, а тому слід зберігати баланс з різними елементами. 

Спосіб приготування корисних смузі 

Для приготування корисного смузі необхідно подбати про наявність деяких інгредієнтів, які допоможуть зберігати ситість. Щоб отримати збалансований коктейль, додайте до нього білку, зокрема: молока, йогурту, протеїнову сироватку, фрукти, шпинат, столову ложку горіхів та вершкове масло. Фрукти та овочі, не лише роблять ваш смузі смачнішим, але й додають клітковини, яка як білок, надовго дає відчуття ситості, що важливо для здорового харчування. 

РанішеOBOZ.UA розповів, як приготувати смузі для здорового набору ваги. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом