Nissan припиняє виробництво R35 GT-R
Nissan припиняє виробництво R35 GT-R

Nissan припиняє виробництво R35 GT-R

Чутки виявилися правдою: після 17 років на ринку культовий Nissan R35 GT-R залишає ринок Північної Америки в жовтні цього року. У зв’язку з цим Nissan представляє дві обмежені серії, раніше анонсовані для Японії: Takumi та Skyline Specials.

GT-R T-Spec Takumi Edition віддає данину поваги «такумі» — досвідченим майстрам, які вручну збирають двигун VR38DETT для кожного GT-R. Він поєднує в собі забарвлення Midnight Purple, що нагадує про минулі Skyline/GT-R, і ексклюзивний інтер’єр з оздобленням Mori Green.

Шанувальники також повинні оцінити стандартні карбоново-керамічні гальма NISMO, пофарбовані в золотий колір 20-дюймові ковані диски NISMO RAYS, налаштовану NISMO систему динамічного керування автомобілем і ширші передні крила.

GT-R Skyline Edition створений на базі GT-R Premium і поєднує в собі забарвлення Bayside Blue з новою схемою інтер’єру Sora Blue. Ціни починаються від 151 090 доларів за T-Spec Takumi Edition та від 131 090 доларів за Skyline Edition. Очікується, що обидві моделі надійдуть до дилерів Nissan цього літа, при цьому для американських покупців буде менше 200 одиниць.

Nissan неодноразово натякав на наступника, який має стати електромобілем. Провісником став концепт Hyper Force, представлений на Токійському автосалоні 2023 року. Nissan планує випустити твердотільні акумулятори до 2028 року, а електричний наступник GT-R може з’явитися щонайменше через чотири роки.

Источник материала
Поделиться сюжетом