Під час евакуації на Авдіївському напрямку «Білі янголи» потрапили під удар дрона
Під час евакуації на Авдіївському напрямку «Білі янголи» потрапили під удар дрона

Під час евакуації на Авдіївському напрямку «Білі янголи» потрапили під удар дрона

На Донеччині під час евакуації на Авдіївському напрямку екіпаж поліцейських «Білі янголи» потрапив під удар ворожого дрона, який влучив за 10 метрів від їх авто.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донецької області та опублікувала відповідне відео з місця подій.

«Смерть пройшла за 10 метрів: під час евакуаціїна Авдіївському напрямку «Білі янголи» потрапили під удар дрона. Ворожий безпілотник цілив по поліцейському авто, в яке щойно сіла цивільна жінка. Лише завдяки щасливому випадку екіпаж і пасажирка залишились живі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це трапилося у Новоселівці Першій, де на підступах до села йдуть важкі бої.

Так, «Білі янголи» приїхали забрати 56-річну жінку, яка попросила порятунку, а коли жінка вже сиділа в авто, російські війська вдарили по цьому місцю дроном.

Правоохоронці також розказали, що вони евакуювали і 90-річного чоловіка з села Вовче, якого доставили до родичів у Мирноград. Дорога додому теж виявилася непростою – вздовж траси вибухали бомби.

Крім того, поліцейські приїздили до Желанного, де залишилось 116 жителів, яким доставили гуманітарну допомогу загальною вагою 900 кг. У момент розвантаження допомоги неподалік теж лягли три керовані авіаційні бомби (КАБи).

Це селище постійно перебуває під обстрілом, були загиблі, тому місцеві живуть по підвалах, в одному – аж 20 осіб.

Від запропонованої правоохоронцями евакуаціїмешканці поки відмовляються.

Поліцейські наголосили, що тим, кому потрібна допомога групи «Білий янгол» на Авдіївському напрямку, треба зателефонувати по вказаному номеру: 066-56-19-102.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські війська з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому було вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини наразі залишаються близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 415 тис. людей, з них понад 168,77 тис. дітей.

Фото: поліція

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом