Потрібні системні зміни при наданні статусу учасника бойових дій - Верещук
Потрібні системні зміни при наданні статусу учасника бойових дій - Верещук

Потрібні системні зміни при наданні статусу учасника бойових дій - Верещук

Алгоритм надання статусу учасника бойових дій потребує удосконалення, вважає Мінреінтеграції.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, про це йшлося на нараді з питань ветеранської політики під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

На початку 2024 року був ухвалений закон, покликаний автоматизувати процедуру надання статусу УБД. Але й досі процес подання документів залишається занадто довгим та забюрократизованим, адже підставою для отримання статусу УБД є наказ командира військової частини, ідеться в повідомленні.

Як зазначають у Мінреінтеграції, для розв'язання цього питання вкрай необхідне покращення комунікації між військовими частинами й інституціями, які займаються наданням статусу УБД.

«Спочатку треба зрозуміти, що саме не працює, а далі розробити необхідні системні зміни для вирішення цієї проблеми», – наголосила Верещук.

Віцепрем'єрка доручила представникам обласних військових адміністрацій підготувати списки осіб, у яких виникла така проблема, щоб у Міністерстві оборони могли розібрати такі кейси.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів працює над створенням застосунку, який дозволить ветеранам скористатися електронними сервісами з отримання інформаційних довідок.

Теги по теме
Закон
Источник материала
Поделиться сюжетом