Путін заявив про 700 тисяч своїх військових в Україні: цифри диктатора оцінили в ISW
Путін заявив про 700 тисяч своїх військових в Україні: цифри диктатора оцінили в ISW

Путін заявив про 700 тисяч своїх військових в Україні: цифри диктатора оцінили в ISW

Торік у грудні "фюрер" називав значно менший контингент російської армії в Україні.

Президент-диктатор Росії Володимир Путін заявив, що в "зоні спеціальної військової операції" наразі перебувають майже 700 тис. російських військовослужбовців.

Заяву "фюрера" оцінили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що ця цифра включає як окуповані регіони, так і прикордонні з Україною території Російської Федерації. Втім, американські фахівці зауважують, що нові дані Путіна значно перевищують його заяву в грудні 2023-го. Тоді він повідомляв про 617 тис російських військовослужбовців задіяних у війні. 

Тим часом в ISW згадують заяву командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка у травні цього року про те, що в окупованій Україні дислокується приблизно 510-515 тисяч російських військовослужбовців. Своєю чергою, заступник керівника ГУР України Вадим Скібіцький повідомляв, що РФ зосередили близько 35 тис. особового складу на власній території - на північ від Харківської та Сумської областей, а загалом планують зосередити від 50 тис. до 70 тис. загарбників. 

"Заява ​​Путіна про чисельність особового складу може бути перебільшеною або включати різноманітні російські бойові та небойові сили, зокрема, нерегулярні", - заявили в ISW.

  • Байден відповів, чи мають США "план перемоги" України над Росією
  • Путін цинічно заявив, що не Росія розпочала війну в Україні
  • Столтенберг назвав країну, яка допомагає Кремлеві у війні проти України
Источник материала
Поделиться сюжетом