Росія має усвідомити свої кордони та кордони сусідів - Зурабішвілі
Росія має усвідомити свої кордони та кордони сусідів - Зурабішвілі

Росія має усвідомити свої кордони та кордони сусідів - Зурабішвілі

Грузія пережила російську агресію та окупацію як і Україна, тому розділяє важке становище українського народу. Росія має усвідомити свої кордони та кордони своїх сусідів, оскільки міжнародна спільнота, нова архітектура безпеки можуть існувати лише тоді, коли великі країни поважають своїх сусідів і їхню територіальну цілісність.

На цьому наголосила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у виступі на Глобальному саміті миру у Швейцарії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Росія має усвідомити, що у неї є кордони, як у будь-якої іншої держави, і що у неї є сусіди, як у будь-якої іншої держави. Ця міжнародна спільнота, нова архітектура безпеки можуть існувати лише тоді, коли великі країни, найбільші з найбільших, визнають своїх сусідів, поважають своїх сусідів і їхню територіальну цілісність”, - сказала Зурабішвілі.

Вона нагадала про російську агресію та окупацію грузинських територій Росією.

“Моя країна, Грузія, може лише розділити важке становище українського народу, яке ми пережили самі… Не один раз, а багато разів. До окупації територій України була окупація територій Грузії”, - нагадала Зурабішвілі.

Президентка Грузії наголосила на нестабільності та конфронтації, спричинених діями Росії в Чорноморському регіоні.

“Моя країна може лише розділити занепокоєння щодо нестабільності та конфронтації, які Росія принесла в Чорне море замість співпраці та взаємодії. Мілітаризація Чорного моря, коли Росія планує відкрити нову додаткову військово-морську базу на території Грузії, в Абхазії. Моя країна також може розділити стурбованість ядерною безпекою, відчувши наслідки Чорнобильської катастрофи”, - зазначила Зурабішвілі.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток у суботу, 15 червня, стартував перший Саміт миру. На саміті обговорюватиметься ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. З підсумковими документами саміту ознайомлять російську сторону.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL/Michael Buholzer

Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны