Російські спецслужби вербували підлітків палити машини воїнів ЗСУ - поліція
Російські спецслужби вербували підлітків палити машини воїнів ЗСУ - поліція

Російські спецслужби вербували підлітків палити машини воїнів ЗСУ - поліція

Національна поліція спільно зі Службою безпеки України викрила схему російських спецслужб, які заохочували неповнолітніх за гроші спалювати автомобілі військовослужбовців Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Юнаків, яких Росія втягнула у злочинну діяльність для дестабілізації ситуації в Україні, затримали. Їм загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Поліцейські встановили, що з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби РФ, які залучали до підпільної підривної діяльності осіб віком від 13 років.

За словами начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадима Дзюбинського, неповнолітнім за підпали обіцяли щедру грошову винагороду.

В Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців віком 13 і 16 років, які вчинили підпал двох автомобілів, що належали військовослужбовцям. Підлітків затримали разом з двома приятелями віком 16 та 18 років при спробі підпалити ще одне авто.

Одному із затриманих повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України

Наймолодшого, 13-річного хлопця, передали на поруки батькам. Іншим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, 17 та 18 років. Їм також повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи.

Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві і Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування.

У поліції закликали батьків попередити дітей про підступність ворога і встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни запустили інформаційну кампанію під умовною назвою “Дозор” для збору даних про Сили оборони України та об’єкти критичної інфраструктури з метою здійснення диверсійно-підривної роботи.

Теги по теме
Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом