У Польщі може зрости мінімальна зарплата: коли і на скільки
У Польщі може зрости мінімальна зарплата: коли і на скільки

У Польщі може зрости мінімальна зарплата: коли і на скільки

У Польщі таки планують збільшити мінімальну заробітну плату у 2025 році.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє Yavp.pl.

Так, Міністерство сім'ї, праці та соціальної політики підготувало законопроект про збільшення мінімальної зарплати. Документ уже схвалив польський уряд.

Виходячи з проекту, з 1 січня 2025 року "мінімалка" у Польщі має становити 4626 злотих брутто (на "умовах про працю"). Це означає збільшення на 326 злотих порівняно із сумою, що діє з 1 липня 2024 року (4 300 злотих), тобто на 7,6%.

Зарплати в Україні

Також зросте мінімальна погодинна ставка для цивільно-правових договорів ("умова свинцю", "умова про справу"). З 1 січня 2025 року вона становитиме 30,20 злотих. Це означає збільшення на 2,10 злотих порівняно із сумою, що діє з 1 липня 2024 року (28,10 злотих). Тобто на 7,5%.

Проте цифри, затверджені урядом, все ж таки можуть бути скориговані. Як зазначається, після 15 червня урядовий проект щодо підвищення "мінімалки" потрапить до Ради соціального діалогу. Там ознайомляться з ним та нададуть свої пропозиції, зокрема роботодавці.

Після цього, орієнтовно у вересні 2024 року, уряд має остаточно затвердити проект розпорядження про нові ставки мінімальної зарплати та направити його на розгляд Сейму.

При цьому очікується, що у 2025 році у Польщі мінімальну заробітну плату отримають понад 3,1 мільйона працівників.

Раніше українцям підказали, як отримати довідку про тривалість перебування у Польщі.

Источник материала
Поделиться сюжетом