Укренерго попереджає про посилення відключень
Укренерго попереджає про посилення відключень

Укренерго попереджає про посилення відключень


Наступного тижня повернеться спека, через що енергоспоживання збільшиться. Окрім того, на ремонт виведуть черговий енергоблок АЕС.

Наступного тижня ситуація в енергетичній системі в Україні буде більш складною, і відключень уникнути не вдасться. Про це у п’ятницю, 14 червня, заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю .

За його словами, наступного тижня в Україні ситуація погіршиться у зв’язку із прогнозованим зростанням енергоспоживання через повернення спеки, а також внаслідок виведення в ремонт чергового енергоблока АЕС.

Кудрицький зазначає, що це призведе до того, що в цей період ситуація в українській енергосистемі “буде відчутно складнішою”, ніж було цього тижня.

“Ми будемо мати справу відзавтра вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня – ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС”, – розповів він.

Кудрицький уточнив, що це пов’язано “саме з ремонтною кампанією”.

Нагадаємо, Укренерго значно подовжило відключення у суботу, адже через хмарність стали гірше працювати сонячні електростанції. Також в ремонт вийшов черговий блок на АЕС.

Як відомо, енергетики прогнозують, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.



Теги по теме
электроэнергия энергетика
Источник материала
loader
loader