В Україні створять мережу контактних пунктів програми ЄС «Горизонт Європа»
В Україні створять мережу контактних пунктів програми ЄС «Горизонт Європа»

В Україні створять мережу контактних пунктів програми ЄС «Горизонт Європа»

В Україні створять мережу контактних пунктів програми Євросоюзу «Горизонт Європа».

Про це повідомило Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

"Мережа національних контактних пунктів буде охоплювати 22 НКП у 14 закладах вищої освіти, 4 наукових установах Національної академії наук та 2 державних установах, підпорядкованих МОЗ та Міндовкіллю. Водночас НКП програми «Горизонт Європа» працюватимуть у 12 населених пунктах у межах 10 областей України. З 22-х НКП 6 мали досвід виконання таких функцій за програмою «Горизонт 2020»", - йдеться у повідомленні.

Перелік національних контактних пунктів доступний на сайті МОН.

Зазначається, що основна місія мережі НКП — активізація участі українських установ, організацій у програмах «Горизонт Європа та «Євратом», забезпечення підвищення кількісних та якісних показників участі в них і залучення європейських грантів для посилення українського дослідницького та інноваційного потенціалу. Розбудова мережі НКП є важливим етапом створення інфраструктури підтримки українських установ та організацій у програмі «Горизонт Європа».

Конкурсний відбір НКП оголошувався з 8 квітня з продовженням за деякими напрямами до 16 травня 2024 року. За підсумками було отримано 46 заявок. У конкурсі взяли участь представники 39 установ та організацій, 26 з яких — заклади вищої освіти, 5 — наукові установи Національної академії наук, 8 — інші державні установи та громадський сектор.

Як повідомлялося, Horizon Europe є ключовою програмою досліджень та інновацій ЄС. Вона спрямована на посилення конкурентоспроможності та зростання ЄС, на пошук технологічних рішень у вирішенні ключових викликів, що постають перед Європейським Союзом, зокрема, у сфері кліматичних змін та цифрової трансформації та у досягненні Цілей сталого розвитку ООН.

Теги по теме
Евросоюз Министерство здравоохранения
Источник материала
Поделиться сюжетом