Відповідали "методом тику". Батьки випускників забили на сполох через НМТ з математики: чому діти не склали іспит
Відповідали "методом тику". Батьки випускників забили на сполох через НМТ з математики: чому діти не склали іспит

Відповідали "методом тику". Батьки випускників забили на сполох через НМТ з математики: чому діти не склали іспит

В одній із соціальних мереж зʼявились дописи батьків вступників, бо учні не змогли скласти математику на Національному мультипредметному тесті у 2024 році. За словами українців, деякі випускники проходили тестування "методом тику".

Крім того, батьки запевняли, що на іспиті були питання, теми яких не проходили в школі. Про результати з іспиту запитала одна з мам у Facebook. Вона розповіла, що її дитина не склала математику.

"Дитина вчора не склала математику! Як оскаржити результат, що порадите?", – написала українка.

Користувачі мережі поділилися історіями своїх дітей, які готувались до НМТ, проте не змогли отримати необхідні бали.

"А ще є інше: однокласники сина які вже здавали в цьому році говорять про те,що з математики були питання теми яких не проходили в школі.Відповідали методом тика.І це говорять відмінники".

"Дуже шкода дітей-гуманітаріїв. Через те, що не здав предмет, який тобі і потрібен то не буде потім, не можеш вступати на омріяну спеціальність".

"В моєї доньки аналогічна ситуація. З трьох предметів понад 170 балів, а математику провалила. Дитина просто в стресі, бажання відбивають від усього. Хоче бути психологом, на який "бабай" їй ця математика".

"Масове явище цього року, на жаль. Хотілось би побачити, як публічно, на камеру, розробники завдань здадуть 4 предмети за поставлених умов і покажуть свої результати. І чому випускники, наприклад, 2022 року мали значно легші завдання і 1 предметом менше ніж цьогорічні? Змінилось в країні щось на краще?Справедливо по відношенню до дітей?".

"Боже, як багато дітей цього року не здали НМТ саме через математику. Шкода дітей".

"Торік бачила такий випадок, коли методом вгадування набрала та, яка не вчила. А та, яка вчила, не набрала достатньо для бюджету. Цей рік взагалі шок – рулетка, реально... І 4 предмети – це якийсь жах. Вчителі англійської скаржаться, що доволі сильні учні провалили іспит. Торік це були поодинокі випадки, цього року їх багато".

Раніше OBOZ.UA розповідав, що в мережі обурилися умовами складання НМТ-2024.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом