Війна, день 842. У Швейцарії почався Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступила Україна
Війна, день 842. У Швейцарії почався Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступила Україна

Війна, день 842. У Швейцарії почався Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступила Україна

Завершилася 842 доба героїчного протистояння Українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.


ВТРАТИ ВОРОГА



ГОЛОВНІ НОВИНИ (hromadske)


🔸 У Швейцарії почався Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступила Україна. Зеленський закликав представників країн скласти "план дій", щоб на другій зустрічі можна було зафіксувати кінець війни.

🔸 До комюніке Саміту миру зможуть приєднатися навіть ті країни, які не приїхали на зустріч.

🔸 Буданов підтвердив, що аеродром "морозовск" у ростовській області росії постраждав від нещодавньої української атаки у ніч проти 14 червня.

🔸 США оголосили про виділення понад 1,5 мільярда доларів на зміцнення енергетичного сектору України.

🔸 В Укренерго повідомили, що сьогодні, 16 червня, не буде обмежень споживання електроенергії по всій Україні.

​​🔸 Бійці 12 бригади Нацгвардії "Азов" вибили окупантів з деяких позицій у Серебрянському лісі поблизу Кремінної на Луганщині.

​​🔸 Працівники агросектору отримають бронювання від мобілізації на один рік, аби створити умови безпечного збору врожаю.

🔸 Українці відправили 2420 резюме за перші три дні роботи сайту для пошуку вакансій у ЗСУ "Будь собою" від Міноборони.


ІНФОРМАЦІЯ ГЕНШТАБУ ЗСУ ЩОДО СИТУАЦІЇ НА ФРОНТІ (22:00)


На даний час відбулося 91 бойове зіткнення.

Найгарячіша обстановка сьогодні протягом дня залишалася на Покровському напрямку.

Протягом доби противник завдав по території України два ракетних та 39 авіаційних ударів із застосуванням 48 КАБів, задіяв 423 дрони-камікадзе. Здійснив понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку протягом дня українські захисники успішно зупинили шість спроб противника покращити своє становище в районах Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загалом кількість бойових зіткнень збільшилась до 15. Ворог намагався відтіснити Сили оборони з позицій в районах Петропавлівки, Піщаного, Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. 12 атак наразі відбито, три боєзіткнення тривають в районах Греківки та Невського. Ситуація під контролем українських захисників та захисниць.

Сіверський напрямок. Чотири рази невдало ворог намагався атакувати наші позиції в районах Верхньокам’янського та Роздолівки.

Також успіху не мали чотири спроби витіснити наших оборонців в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки на Краматорському напрямку.

На Покровському напрямку досі гаряче. Від початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 33. Найбільша активність противника зберігається з району Очеретиного. Ворог не полишає спроб вклинитися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського. Силами оборони уже відбито 25 атак агресора, вісім боїв іще тривають.

Попередньо, за поточну добу на зазначеному напрямку втрати окупантів складають 232 особи, з них 86 – безповоротні. Знищено одну бойову броньовану машину, два міномети на п’ять автомобілів. Пошкоджено три гармати, міномет та автомобіль.

На Курахівському напрямку ворог здійснив 11 штурмових дій в районах Невельського, Красногорівки, Георгієвки, Побєди, Парасковіївки, Новомихайлівки та Костянтинівки. Наразі, дев’ять атак успішно відбито. Напруженою залишається обстановка в районі Красногорівки, де на даний час тривають два боєзіткнення. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування окупантів вглиб території України.

У порівнянні з минулою добою, активність російських окупантів на Времівському напрямку збільшилася втричі. За сьогодні агресор десять разів штурмував передній край оборони в районах Водяного, Урожайного та Старомайорського. Ситуація напружена. Вживаються заходи щодо стабілізації обстановки.

На Оріхівському напрямку успіху не мали три атаки ворога в районах Малої Токмачки та Роботиного. Втрат позицій та територій не допущено.

На Придніпровському напрямку чергова спроба ворога атакувати позиції наших воїнів в районі Кринок зазнала невдачі.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.


ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО


"Сьогодні день, коли світ починає наближати справедливий мир. Я дякую кожному, хто працював заради цього дня, – кожному лідеру, усім командам та радникам, усім державам. Зараз на Саміті – сто одна держава та міжнародна організація, і це колосальний успіх, успіх наш із вами, спільний успіх усіх, хто вважає, що об'єднаний світ, об'єднані нації сильніші, ніж будь-який агресор".

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!

Источник материала
Поделиться сюжетом