"Вона розглядається": в Міноборони відреагували на ідею скорочення повноважень ТЦК
"Вона розглядається": в Міноборони відреагували на ідею скорочення повноважень ТЦК

"Вона розглядається": в Міноборони відреагували на ідею скорочення повноважень ТЦК

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін в етері телемарафону заявив, що наразі тривають обговорення цього питання. Нагадаємо, що нардеп Єгор Чернєв повідомив, що у парламенті розглядають можливість передачі функцій ТЦК до цивільних органів.

Що думають в Міноборони про скорочення повноважень ТЦК

У Міноборони України наразі немає остаточного рішення щодо передачі функцій ТЦК цивільним органам.

Поки що немає конкретного рішення, тривають обговорення. Дійсно, зробити цей процес більш зрозумілим, щоб система працювала, наприклад, так, як працюють ЦНАПи, є доволі привабливою ініціативою. Вона розглядається,
– зазначив Лазуткін.

Втім, наразі речник не може сказати більше з цього приводу.

Варто зазначити, що розмови про передачу частини повноважень ТЦК до цивільних органів, почалися після нашумілого відео на якому зафіксована сутичка між співробітником ТЦК та фельдшером.

Мобілізація в Україні: останні новини

  • Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що для ухилянтів буде введено обмеження на доступ до певних адміністративних послуг, але для критично важливих послуг такі обмеження не запроваджуватимуться.
  • Нардеп, член комітету з національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що деякі підприємства в Україні зможуть забронювати 100% своїх працівників, тоді як інші – до 50%, за умови, що вони відповідатимуть певним критеріям.
  • Секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко зазначив, що темпи мобілізації в Україні зросли. Зокрема, за останній місяць було мобілізовано стільки ж людей, скільки за попередні пів року.
Источник материала
Поделиться сюжетом