Засуджено членів ОЗГ, які на Вінниччині підривали банкомати
Засуджено членів ОЗГ, які на Вінниччині підривали банкомати

Засуджено членів ОЗГ, які на Вінниччині підривали банкомати

За підтримання публічного обвинувачення Вінницької обласної прокуратури судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно організатора і двох співучасників  у вчиненні на території  Вінниччини у складі організованої групи крадіжок коштів з банкоматів шляхом їх підриву (ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокурором у суді доведено, що члени злочинного угруповання, до складу якого входили 3 учасника, розробили план, який полягав у вчиненні на території Вінницької області крадіжок з банкоматів шляхом їх підриву.

У подальшому, члени організованої групи у нічний час прибували у визначені ними місця вчинення злочинів та, використовуючи заздалегідь підготовлені вибухові засоби, здійснювали підрив банкоматів. У такий спосіб членами організованої групи з банкоматів було викрадено понад 900 тис. грн, у двох випадках злочинні наміри не були доведені до кінця у зв’язку із спрацюванням охоронної сигналізації.

Крім того, керівник злочинного угруповання незаконно придбав і зберігав 2 автомати, 6 гранат та майже півтори тисячі патронів.

За результатами судового розгляду організатора злочинного угруповання засуджено до позбавлення волі у виді 7 років і 2 місяців з конфіскацією майна, а його спільників до позбавлення волі у виді 3 років і 10 місяців з конфіскацією майна.

Вироком суду, поряд з іншим, – зброя, гранати і набої конфісковані у власність держави з можливістю їх передачі Збройним Силам України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом