Життя на дві родини. Акціонери Tesla судяться з Маском через відволікання кадрів на роботу в xAI
Життя на дві родини. Акціонери Tesla судяться з Маском через відволікання кадрів на роботу в xAI

Життя на дві родини. Акціонери Tesla судяться з Маском через відволікання кадрів на роботу в xAI

Кілька акціонерів Tesla позиваються проти Ілона Маска та правління через скерування працівників та ресурсів компанії для просування іншої фірми мільярдера у сфері ШІ - xAI.

У судовому позові, поданому в Делавері, де поки ще зареєстрована компанія, акціонери стверджують, що Маск і правління порушили свій довірчий обов’язок перед Tesla, запустивши xAI у 2023 році.

Вони зазначають, що протягом багатьох років Маск намагався позиціювати Tesla не як автомобільну компанію, а як компанію у сфері робототехніки та штучного інтелекту. Це допомагало зростанню курсу акцій Tesla, в результаті чого вартість компанії перевищила вартість провідних автовиробників разом узятих.

Після запуску xAI, стверджують позивачі, Маск «відволікав дефіцитні таланти та ресурси від Tesla до xAI і збирав мільярди доларів для xAI, рекламуючи доступ xAI до даних Tesla, пов’язаних зі штучним інтелектом». Вони звинувачують раду директорів Tesla у тому, що вони нічого не робили, аби перешкодити збагаченню іншої компанії коштом Tesla, пише The Verge.

Позивачі також посилаються на нещодавні повідомлення CNBC про те, що Маск наказав перенаправити тисячі чипів для штучного інтелекту від Nvidia, призначених для Tesla, своїй компанії X, потужностями якої також користується xAI. Згадують і заяви Маска про те, що він прагне отримати 25% акцій Tesla для більшого контролю над компанією. у яких він наголошував, що в іншому випадку розвиватиме проєкти у сфері ШІ в іншому місці.

Нагадаємо, Ілон Маск запустив проєкт у сфері ШІ xAI у 2023 році. Компанія вже випустила чат-бот зі штучним інтелектом Grok, який доступний власникам підписки X Premium.

Источник материала
Поделиться сюжетом