10 суперкорисних протизапальних закусок для схуднення
10 суперкорисних протизапальних закусок для схуднення

10 суперкорисних протизапальних закусок для схуднення

Запалення — це захисна реакція організму, яка здатна нашкодити вашому здоров’ю та звести нанівець всі зусилля щодо схуднення. Контролювати цей патологічний процес допоможе здорова дієта, багата на протизапальні продукти, такі як фрукти, овочі та бобові. 

Крім того, ви можете приготувати деякі закуски, що мають протизапальні властивості, які сприятимуть зниженню ваги. Що саме приготувати, щоб покращити свій стан та прискорити позбавлення зайвої ваги, розповіли в Eat This, Not That

Чорниця 

Крім чудового смаку чорниця, багата на антиоксиданти, що допомагають боротися з окислювальним стресом і запаленням. Крім того, ягода містить антоціани, які запобігають раку, діабету, хронічним запаленням та ожирінню. Ця низькокалорійна і зручна для перекусу ягода, яка допоможе боротись зі шкідливими перекусами.

Морські водорослі 

Згідно з дослідженням 2022 року, опублікованим в Міжнародному журналі досліджень навколишнього середовища та громадського здоров'я, морські водорослі містять жирні кислоти, які здатні зменшувати запальні процеси в організмі. Крім того, закуски з водоростями місять у собі всього 20-25 калорій на порцію, а також вітаміни А, С і Е, які борються із запаленням.

Овочеве смузі 

Смузі з додавання низькокалорійних овочів, такими як морква, огірок, капуста або шпинат, дозволяє швидко отримати необхідні вітаміни та мікроелементи. Крім того, ці некрохмалисті овочі багаті на клітковину, що допомагає відчувати ситість. Щоб покращити ефект від такого напою додайте до нього листову зелень, огірки та чорницю.

Протеїнові коктейлі 

Протеїнові коктейлі з високоякісним білковим порошком допомагають схуднути та зменшити запалення. Щоб отримати корисний та низькокалорійний напій, змішати порошок з мигдальним молоком або водою. 

Чипси з капусти 

Корисні чипси можна приготувати зі звичайної листової капусти. Капуста містить фітохімічні речовини та глюкозинолати з протизапальними властивостями. Цю хрустку закуску легко приготувати вдома з капусти, олії та солі, або придбати в магазині.

Нут 

Нут, багатий клітковиною та білком, сприяє зменшенню запалення, а також допомагає контролювати вагу. Цей продукт не підвищує рівень цукру в крові, а також забезпечує близько 25% щоденної потреби в цинку. Запечіть нут із корицею та їжте як хрустку закуску.

Темний шоколад 

Якщо вам важко боротись із бажанням з’їсти щось солодке, втамуйте спрагу плиткою чорного шоколаду з 60% вмістом какао. Темний шоколад багатий на флавоноїди та антиоксиданти, що допомагають зменшити запалення і сприяють здоровій втраті ваги.

Попкорн 

Попкорн є низькокалорійною закускою, що містить цільне зерно, яке допомагає схуднути та зняти запалення. Для смаку та додаткового ефекту, до попкорну можна додати куркуму або каєнський перець.

Пудинг з насіння чіа 

Насіння чіа містить омега-3 та клітковину, що сприяють ситості та зменшенню запалення. Пудинг із насіння чіа — це ситна, низькокалорійна закуска, яку легко приготувати та яка смакує у будь-який час протягом всього дня.

Міні морква 

Маленька морква — це незамінне джерело бета-каротину, що зменшує запалення, сприяє здоров’ю очей, імунній системі та боротьбі з вільними радикалами. З однієї чашки маленької моркви можна отримати лише 50 калорій, а насолоджуватись морквою можна навіть сирою. 

РанішеOBOZ.UA розповів, які спеції можуть зменшити запалення. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом