Агресія РФ загрожує миру та безпеці в Європі та за його межами - президент Албанії
Агресія РФ загрожує миру та безпеці в Європі та за його межами - президент Албанії

Агресія РФ загрожує миру та безпеці в Європі та за його межами - президент Албанії

Президент Албанії Байрам Беґай заявив, що російська агресія є кричущим порушенням основних принципів статуту ООН, грубим порушенням міжнародного права та загрозою миру і безпеці на європейському континенті та за його межами. 

Про це він сказав під час виступу у рамках другого дня роботи Саміту миру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша відповідальність - прокладати шлях до миру, гарантуючи, що кожен зроблений крок буде кроком убік від війни та конфлікту. Російська агресія є кричущим порушенням основних принципів статуту ООН, грубим порушенням міжнародного права та загрозою миру та безпеці на європейському континенті та за його межами", - сказав Беґай.

Він також наголосив, що Албанія рішуче засудила російську агресію та зайняла чітку позицію щодо захисту територіальної цілісності України. 

"Ми займаємо чітку позицію щодо захисту територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Албанія вважає формулу миру Президента Зеленського способом відновлення справедливого і тривалого миру для України. Рушійною силою будь-якого мирного процесу має бути Україна", - сказав Президент Албанії. 

Він підкреслив, що російська агресія проти України призвела до жахливих втрат, руйнувань і переселень і наголосив, що Албанія продовжуватиме підтримувати Україну доти, доки не буде досягнуто миру відповідно до Статуту ООН, і має включати відповідальність за дії Росії.

"Шлях до миру ніколи не має бути шляхом до капітуляції. Натомість це шлях, прокладений сміливістю відстоювати наші цінності у пошуках рішення. Ми маємо забезпечити продовження підтримки України", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток сьогодні, 16 червня, продовжується перший Саміт миру за участю 101 делегації від країн світу та міжнародних організацій. Головними питаннями для обговорення під час саміту є три складові Української формули миру: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

Теги по теме
Украина Европа
Источник материала
Поделиться сюжетом