Детоксикація: як "почистити" організм після свят
Детоксикація: як "почистити" організм після свят

Детоксикація: як "почистити" організм після свят

Святкова їжа найчастіше зовсім нездорова. І як би ви не старалися, від неї неможливо відкараскатися.

Однак важливо очистити свій організм, щоб позбутися шкідливих наслідків таких продуктів. Ці поради щодо детоксикації обов’язково вам допоможуть, пише OBOZ.UA.

Зосередьтеся на здоров’ї свого кишечника

Лікарі кажуть, що важливо зосередитися на здоров’ї свого кишечника (вашого ядра).

Продукти, які є чудовим джерелом живих бактерій, які називаються пребіотиками, як-от помідори, банани, цибуля, овес і часник, допоможуть підтримувати вашу травну систему здоровою.

Оброблені харчові продукти є основним ворогом здорового кишечника, тому вам слід повністю відмовитися від них після закінчення святкового сезону.

Пийте багато рідини, щоб вивести токсини

Ми всі знаємо, що 60% нашого тіла складається з води . Дослідники стверджують, що ідеальна норма споживання води для чоловіків становить 3,7 літра, а для жінок – 2,7 літра.

Вода є природним детоксикаційним напоєм. Для кращих результатів додайте лимонний сік і скибочки огірка та потягуйте це через рівні проміжки часу.

Ви також можете включити інші натуральні напої, наприклад кокосову воду.

Якнайшвидше взуйся у кросівки

У святковий сезон дуже важливо не відмовлятися від тренувань .

Переїдання руйнує ваші цілі щодо зниження ваги та фізичної форми. Але якщо ви не змогли отримати достатню кількість фізичних вправ під час усіх свят, лягайте на землю, щойно вони закінчаться.

Експерти кажуть, що мінімум 150-300 хвилин на тиждень помірної інтенсивності є мінімальною вимогою, щоб залишатися у формі.

Створіть баланс між прийомами їжі, спробуйте періодичне голодування

Це допоможе, якщо ви зможете збалансувати своє харчування. Наприклад, якщо ви сильно пообідали, виберіть легку вечерю.

Заплануйте принаймні один день детоксикації на тиждень і в такі дні віддавайте перевагу здоровішій їжі, як-от салати, фрукти, чаї та супи. Щоб прискорити процес детоксикації, ви можете практикувати періодичне голодування та давати травній системі перерву.

Перекушуйте здорово, вживайте продукти, багаті антиоксидантами

Пора попрощатися з усіма смаженими делікатесами. Перекушуйте горіхами, ягодами і фруктовими соками.

Наповніть свої тарілки багатими на антиоксиданти продуктами, фруктами та волокнистими овочами, наповненими основними поживними речовинами, такими як вітаміни А, С та Е, щоб зменшити окислювальний стрес.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чи справді "детокс" працює.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом