23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як наносити консилер, як професійний візажист: експертні поради
Як наносити консилер, як професійний візажист: експертні поради

Як наносити консилер, як професійний візажист: експертні поради

Консилер – абсолютно незамінний продукт у косметичці будь-якої любительки макіяжу. Але чи правильно ви його наносите?

Візажисти кажуть, щоби уникнути таких проблем, як висихання продукту на шкірі, його скочування та розстріскування, достатньо навчитись головним секретам застосування консилера. OBOZ.UA розповідає про ці секрети детальніше.

Почніть з очищення

Щоби консилер бездоганно ліг на шкіру, вона повинна бути чистою та свіжою. Не забувайте про регулярне відлущування – так ви позбавляєтеся від відмерлих клітин шкіри, які закупорюють пори і заважають макіяжу рівно лягати. І ніколи не пропускайте етап зволоження.

Не ігноруйте нанесення праймеру

Немає нічного гіршого, ніж зробити вдалий макіяж, а одразу після виходу з дому помітити, що він почав псуватись. Щоби забезпечити консилеру бездоганну стійкість впродовж кількох годин, під нього потрібно наносити праймер. Він зробить шкіру гладкішою, а шар косметики більш рівномірним, тонким та витривалим.

Застосовуйте базу

Перед нанесенням консилера важливо вирівняти тон обличчя. Для цього скористайтесь невеликою кількістю тонального або СС/ВВ крему. Таким чином ви будете чітко бачити ті зони, де використання консилера справді необхідне і обмежитесь мінімумом продукту. Невеличкий лайфхак: у косметичці варто мати два відтінки засобу: один – у тон шкіри для усунення проблем і другий – на кілька тонів світліший, щоби робити акценти в макіяжі.

Освітліть область під очима одним із двох способів

Для створення легкого та сяючого образу необхідно висвітлити зону під очима. Зробити це можна одним із двох перевірених способів. Перший застосовується, коли проблем не так багато. Нанесіть по краплі консилера у внутрішній і зовнішній куточок ока і добре його розтушуйте. За потреби додайте ще трошки продукту.

Якщо вам потрібен більш щільний макіяж чи маскування потребують справді значні перепади тону, намалюйте два перевернуті трикутники під очима і заповніть їх продуктом. А потім добре розтушуйте його пензлем, спонжем або пальцями. Але старайтесь не надто розтягувати консилер, щоби він не мав неохайного вигляду.

Застосовуйте консилер точково

Щоби приховати прищі та темні плями, використовуйте консилер з повним покриттям, який не розмазується та не тьмяніє протягом дня. Його потрібно накласти точково на проблемні зони і під тональну основу, а не поверх неї. За потреби можна нанести ще один шар світлого консилера уже на підготовлене обличчя.

Усуньте почервоніння і не забудьте носа

Обов'язково наносьте, а не перетягуйте консилер, застосовуючи його навколо носа і поверх червоних плям. Оптимальна техніка, це накладати і розтушовувати його безіменним пальцем за допомогою легких похлопувань. Окрему увагу приділяйте складці навколо носа. Потім занурте вологу губку для макіяжу в розсипчасту пудру і нанесіть зверху тонким шаром для закріплення.

До речі, про пудру

Пудра не тільки зафіксує ваш макіяж, а й допоможе запобігти скочуванню консилера. Покрийте все обличчя легкою вуаллю напівпрозорої пудри, а потім нанесіть зверху спрей для фіксації. Він забезпечить мейку додаткову стійкість, а шкірі надасть свіже сяйво.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як зробити так, щоби макіяж не псувався у спеку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом