Як зробити догляд за собою сталою звичкою
Як зробити догляд за собою сталою звичкою

Як зробити догляд за собою сталою звичкою

Дбати про себе, це означає прислухатися до потреб свого тіла і робити те, що приносить вам радість. Такий підхід має безліч переваг – він позбавляє стресів і допомагає правильно реагувати на зміни в житті.

Ось як радить доглядати за собою OBOZ.UA.

Чому це важливо?

Клінічні дослідження показали, що регулярний догляд за собою знижує рівень тривожності та стресу, підвищує продуктивність і концентрацію. Він також позбавляє зайвої запальності та емоційності.

Процедури самодопомоги допомагають керувати 8 найважливішими "вимірами" людини – емоційним, екологічним, фінансовим, інтелектуальним, професійним, фізичним, соціальним і духовним.

Складіть список заходів

Познайомтеся з безліччю видів діяльності з догляду за собою і визначте ті, які найбільше підходять вам.

Побалуйте себе процедурами, які можна легко виконувати щодня.

Перерахуйте, чим ви любите займатися. Від малювання до читання журналу або виготовлення ароматичних свічок – ви завжди можете знайти собі заняття до душі.

Далі ми розповімо, як це зробити стійкою звичкою.

Ставте реалістичні цілі

Визначившись, які заняття ви хочете включити до свого розпорядку, вирішіть, скільки часу ви хотіли б на них витрачати. У цьому плані бажано ставити перед собою реалістичну мету.

Наприклад, якщо ви плануєте на деякий час відключитися від соціальних мереж і замінити їх на прогулянку, ви можете почати з 20-30 хвилин, а потім поступово збільшувати час.

Оцініть ситуацію через тиждень, будьте гнучкими та вносьте зміни

Виконуйте вибрані вправи протягом тижня та перерахуйте всі зміни, які ви хочете внести до них. Це мотивуватиме вас зробити заняття постійними.

А якщо зіткнетеся з перешкодами у дотриманні порядку дня, не хвилюйтеся. Найважливіше тут досягти послідовності.

Зробіть графік догляду максимально гнучким, щоб ці практики не впливали на інші ваші завдання.

Як подолати перешкоди на шляху до мети?

Визначте перешкоди, що виникають у процесі.

Наприклад, якщо ви проводите занадто багато часу з друзями, зменшіть спілкування. Звичайно, друзі важливі, але водночас дуже важливо розставити пріоритети, і насамперед слідувати своєму розпорядку дня.

Рекомендується також вести щоденник, щоб аналізувати, отримані переваги та позитивні зміни.

Раніше OBOZ.UA розповідав,як завжди виглядати спокусливо.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом