Єдиний шлях: Еквадор наполягає на перемовинах між Україною та Росією
Єдиний шлях: Еквадор наполягає на перемовинах між Україною та Росією

Єдиний шлях: Еквадор наполягає на перемовинах між Україною та Росією

Відповідну думку на полях Саміту миру у Швейцарії висловив президент Еквадору Даніель Нобоа. Він щиро вірить, що існує мирний спосіб закінчити війну в Україні.

Заява президента Еквадору

Даніель Нобоа повідомив, що метою Еквадору на цьому Саміті є закликати міжнародну спільноту до діалогу та переговорів. Президент країни вважає це єдиним шляхом до перемир'я та тривалого миру, до припинення людських страждань і смертей.

Ми щиро віримо, що мирне рішення можливе. Не недооцінюймо силу діалогу та співпраці. Нам потрібно фокусуватися на конкретних кроках, які сприятимуть примиренню,
– вказав лідер країни.

Чи можливий діалог з Росією

  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у рамках Саміту зазначив, що для того, щоб закінчити війну, потрібно запросити й протилежну сторону. Тобто конфлікт так чи інакше закінчиться переговорами. За словами голови МЗС України, наступний саміт мав би ознаменувати кінець війни.
  • Дмитро Кулеба зауважив, що Україна прекрасно розуміє, що настане момент, колитреба буде говорити з Росією. Водночас наша держава не дозволить говорити з нею мовою ультиматумів – мовою, якою Москва говорить зараз.
  • Очільник українського МЗС зазначив, що останній ультиматум Путіна не викликав особливої реакції на Саміті. Міністр пояснив, що всі розуміють, що відповідна заява була лише "піар-хвилею" напередодні заходу. Російська розвідка розуміла важливість цього заходу, тому використала свою головну інформаційну зброю – Путіна. Проте серйозного ставлення до пропозиції диктатора немає.
Источник материала
Поделиться сюжетом