23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кілька простих способів зберегти серце здоровим
Кілька простих способів зберегти серце здоровим

Кілька простих способів зберегти серце здоровим

Серцевий напад є однією з основних причин смерті як для чоловіків, так і для жінок. На жаль, він став набагато частіше траплятися серед молодих людей, і деякі лікарі називають цю ситуацію "тривожною".

Фізичні вправи та правильне харчування можуть допомогти зберегти серце здоровим, але надмірне навантаження також може бути небезпечним. Ми зібрали кілька способів зберегти серце здоровим.

Здійснюйте короткі піші прогулянки

Здоровий спосіб життя також може допомогти вам запобігти або навіть вилікувати серцеві захворювання.

Важливо розуміти, що незалежно від того, скільки ви робите фізичних вправ або збалансовано харчуєтеся, занадто довге сидіння не є корисним для вашого здоров'я. Робіть швидкі короткі прогулянки через регулярні проміжки часу, так само, як ви робите силові вправи або котячий сон.

Уникайте натрію та трансжирів

Оброблені продукти і рафінований цукор слід повністю виключити, оскільки вони можуть викликати запалення і послабити серцевий м'яз. Надмірне споживання натрію призводить до підвищення артеріального тиску, створюючи тим самим стрес для серцевого м'яза.

Крім того, трансжири, форма насичених жирів, підвищують рівень холестерину ЛПНЩ і знижують рівень холестерину ЛПВЩ, що, в свою чергу, збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.

Фізичні вправи

Кардіовправи називаються так тому, що вони зміцнюють наші судини і серце. Плавання, їзда на велосипеді, біг підтюпцем і швидка ходьба - ось кілька кардіотренувань, які не варто пропускати.

Регулярні 30-хвилинні тренування принесуть вам користь і навіть допоможуть відчути себе здоровим і підтягнутим.

Регулярно проходьте кардіологічні обстеження, їжте корисну для серця їжу

У зв'язку з пандемією кожен повинен піклуватися про своє здоров'я. Слідкуйте за своїми симптомами та часто консультуйтеся з лікарем.

Підтримувати психічне здоров'я так само важливо, як і фізичне, тому ви можете спробувати медитацію, щоб подолати будь-який стрес. Обов'язково їжте корисні для серця продукти, такі як чорниця, горіхи, мигдаль і лляне насіння.

Раніше OBOZ.UA опублікував продукти, що покращать здоров’я та роботу серця.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом