23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
КНДР почала будувати захисні стіни вздовж кордону з Південною Кореєю, – ЗМІ
КНДР почала будувати захисні стіни вздовж кордону з Південною Кореєю, – ЗМІ

КНДР почала будувати захисні стіни вздовж кордону з Південною Кореєю, – ЗМІ

Північна Корея почала будувати стіни та копати дороги на своєму боці демілітаризованої зони вздовж кордону з Південною Кореєю. Про це повідомило агентство Yonhap News, посилаючись на неназване військове джерело. 

За інформацією джерела видання, будівництво ведеться на ділянці шириною 2 кілометри між найпівнічнішим краєм демілітаризованої зони і військовою демаркаційною лінією, яка розділяє півострів. Наразі мотив КНДР залишається незрозумілим, а Yonhap не зазначило, наскільки високими або широкими є стіни. 

Раніше південнокорейські війська зробили попереджувальні постріли, адже кілька солдатів Північної Кореї з кирками та лопатами ненадовго проникли на територію роздільної лінії, що могло бути пов’язано з будівництвом, заявили у Yonhap.

Водночас у Bloomberg нагадали, що відносини між двома країнами є напруженими, адже нещодавно КНДР запустила на територію Південної Кореї повітряні кулі зі сміттям. У відповідь на це Сеул заявив, що увімкне гучномовці, які викрикують пропаганду в цьому районі. Крім того, обидві країни розмістили сотні тисяч військових та основну частину своєї вогневої потужності біля кордону. 

Південна Корея і КНДР – останні новини

Раніше міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік заявив, що Північна Корея могла передати Росії майже 5 млн артилерійських снарядів, проте Путіну цього недостатньо, тому він вже скоро планує відвідати країну, аби домовитися про наступні постачання.

“Очікується, що Путін буде прагнути до більш тісної співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо у сфері військових поставок, таких як артилерійські снаряди, які необхідні для того, щоб скористатися шансом на перемогу”, – зауважив Шин Вонсік.

Також повідомлялось, що Пхеньян запустив сотні повітряних куль, наповнених різними відходами, зокрема фекаліями, на територію Південної Кореї. Південнокорейська влада повідомила, що повітряні кулі наповнені сміттям і “нечистотами” і це стало реакцією у відповідь на повітряні кулі з листівками, які раніше були запущені з території Республіки Корея у бік КНДР.

Источник материала
Поделиться сюжетом