На півночі Китаю - аномальна спека, а південь накрили зливи
На півночі Китаю - аномальна спека, а південь накрили зливи

На півночі Китаю - аномальна спека, а південь накрили зливи

Більшість регіонів Китаю у вихідні потерпають від екстремальних погодних умов - у той час як північні райони і столиця країни Пекін страждають від аномальної спеки, південні провінції накрили потужні зливи, які призвели до повеней і підтоплень.

Про це повідомляє Національний метеорологічний центр КНР, передає Укрінформ.

У неділю аномально висока для середини червня температура від 35 до 39°C зафіксована у понад десяти північних провінціях Китаю та Пекіні, а в північно-західному Сіньцзян-Уйгурському автономному районі стовпчик термометра піднявся до рекордних 40,1°C.

У метеорологічному центрі зазначають, що ці показники значно перевищують традиційні для середини червня температури в цих регіонах, тому для північного Китаю оголошено жовтий, поки найнижчий із трьох, рівень попередження про високу температуру.

Натомість південь країни від суботи накрили сильні дощі з грозами. У восьми південних регіонах Китаю за останню добу метеорологи зафіксували від 100 до 208 мм опадів.

Місцеві ЗМІ з посиланням на регіональний гідрологічний центр повідомляють, що найбільші зливи пройшли в Гуансі-Чжуанському автономному районі Південного Китаю, де в неділю спостерігалися повені на 22-х річках, а рівень води в деяких піднявся на понад 2,5 метра.

Прогнози синоптиків на найближчі три дні невтішні. Вони попереджають, що високі температури до 40°С у північних регіонах Китаю і Пекіні збережуться, так само як і сильні дощі на півдні країни, які супроводжуватимуться грозами, сильним вітром і градом.

Інформація про постраждалих і завдані збитки поки що не публікується.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня тропічний шторм приніс сильні зливи на більшу частину південної Флориди.

Фото: VCG/Visual China Group/Getty Images

Теги по теме
прогноз погоды Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом