Норвегія допоможе відновити енергопостачання у Харкові
Норвегія допоможе відновити енергопостачання у Харкові

Норвегія допоможе відновити енергопостачання у Харкові

Норвегія підтримує право України на самозахист і продовжить допомагати Києву у різних вимірах, зокрема допоможе у відновленні електропостачання у Харкові.

Про це на завершальній сесії Саміту миру у Швейцарії заявив у неділю прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив Стере, Норвегія і Фінляндія, які мають спільний кордон з Росією, добре розуміють загрозу від країни, яка порушує основоположні принципи міжнародного права.

Він зауважив, що на цьому саміті обговорено ядерну, продовольчу безпеку і гуманітарний вимір, але вже зараз треба думати над успіхом наступного Саміту миру. У цьому контексті він наголосив на потребі зберігати єдність країн, які зібралися сьогодні на цьому саміті.

“Норвегія підтримуватиме Україну, право України на самозахист, надаватиме Україні також цивільну допомогу. Ми допоможемо побудувати енергетичну мережу для забезпечення електрикою лікарень у Харкові, продовжимо допомагати Україні з поверненням дітей”, - заявив Стере.

Він додав, що Норвегія підтримуватиме Україну на наступному етапі мирних зусиль і працюватиме над тим, щоб зробити наступні Саміти миру успішними.

Як повідомлялося, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня триває перший Саміт миру. На ньому обговорюються ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. З підсумковими документами саміту ознайомлять російську сторону.

Фото: МЗС Швейцарії

Теги по теме
Харьков
Источник материала
Поделиться сюжетом