Окупанти найближчими тижнями посилять наступ: огляд фронту від Світана
Окупанти найближчими тижнями посилять наступ: огляд фронту від Світана

Окупанти найближчими тижнями посилять наступ: огляд фронту від Світана

Про це у щоденному зведенні для 24 Каналу розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За його словами, російські окупанти розгортаються в районі Вугледара Донецької області.

Де окупанти можуть посилити наступ

"Найімовірніше, найближчим часом росіяни збільшуватимуть наступальні дії на цій ділянці – Донецьк – Волноваха, тобто це Вугледар, Курахове. Вони, імовірно, планують найближчими тижнями розгорнути серйозні бойові дії саме на цьому напрямку. Це загальний напрямок на Покровськ", – припустив полковник запасу.

Загарбники намагаються розв'язати проблему, яка незабаром у них виникне. Річ у тім, що ворог добудовує залізницю, яка стане альтернативою Кримському мосту. Однак там є міст, до якого наші Сили оборони можуть діставати, а значить можуть відмінусувати його щойно ворог добудує залізницю і відправить нею техніку.

Ми дістаємо від Вугледара до цього мосту. У росіян найближчим часом буде головне завдання – зрізати або оточити це вугледарське вклинення. Ось чому вони виходять на Курахове та останнім часом йдуть серйозні бої за Георгіївку,
– зазначив Світан.

Який ще напрямок є небезпечним

Окупанти хочуть перерізати трасу, якою йде постачання вугледарського гарнізону. Також для цього ворог активізувався в районі Старомайорського та Урожайного. Там загарбники намагаються рухатися на Велику Новосілку, щоб одразу з півдня вийти на Покровськ.

"Узагалі цей напрямок – біда на всю лінію фронту, тобто з півдня на Покровськ і з заходу в бік Курахового та Карлівки. Найближчі кілька місяців росіяни будуть сунути тут", – припустив полковник запасу.

Ситуація на фронті: коротко

  • Від початку повномасштабного вторгнення Сили оборони знищили чимало живої сили та техніки ворога. Так, за добу 15 червня наші оборонці ліквідували 1160 російських загарбників.
  • Окупанти здійснили уночі штурм позицій українських воїнів біля Красногорівки Донецької області. Однак зазнали невдачі.
  • Боєць ЗСУ Євген Ієвлєв розповів, що на Горлівському напрямку росіяни активно використовують авіацію та артилерію. Так, там ворогу вдалося трохи "дорізати лінію оборони".
Теги по теме
Война на Донбассе Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом