Прем’єр Ірландії: Україна має таке ж право на свою незалежність та цілісність, як і всі
Прем’єр Ірландії: Україна має таке ж право на свою незалежність та цілісність, як і всі

Прем’єр Ірландії: Україна має таке ж право на свою незалежність та цілісність, як і всі

Україна має таке ж право на свою територіальну цілісність та незалежність, як і всі інші держави світу, тож не допустимо толерувати подвійні стандарти, коли дехто не несе відповідальності за порушення міжнародного права.

Таку думку висловив прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс на заключній пленарній сесії Глобального саміту миру в Швейцарії, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна має такі ж права на свою територіальну цілісність та суверенітет, як і всі ми. Якщо ми не наполягатимемо на цьому для України, ми не можемо очікувати цього для себе. Якщо ми повернемося до глобальної системи, де організуючим принципом є сила, то незалежність, якою ми користуємося сьогодні як вільні нації, опиниться під серйозною загрозою» , - заявив ірландський глава уряду.

Гарріс наголосив, що це екзистенційне питання, оскільки всі народи всіх континентів є суб'єктами єдиного міжнародного права.

«Прикро, що жорстоке вторгнення Росії в Україну інколи характеризується як щось, що повинно турбувати виключно Європу, як щось, що може нацькувати глобальний Південь та Північ один на одного», - стверджує він.

За словами Гарріса, не можна діяти за подвійними стандартами, коли деякі держави не несуть відповідальності за порушення міжнародного права.

«Існує проста істина: Росія незаконно вторглася в Україну. Вона продовжує піддавати український народ жорстокому нападу. Вона вчинила незліченні злочини проти людяності, в тому числі вбивства і викрадення дітей. Вона продовжує атакувати цивільне населення і цивільну інфраструктуру, намагаючись зламати волю українського народу», - деталізував прем’єр Ірландії.

Він також привітав увагу цього саміту до питання про тисячі українських дітей, які були насильно вивезені, викрадені та забрані у їхніх батьків.

Як повідомлялося, учасники Глобального саміту миру підтверджують, що міжнародне право та Статут ООН мають бути основою для встановлення справедливого миру в Україні.

Фото: МЗС Швейцарії 

Источник материала
Поделиться сюжетом