«ТРО Медіа» запускає новий проєкт — «Театр Ветеранів»
«ТРО Медіа» запускає новий проєкт — «Театр Ветеранів»

«ТРО Медіа» запускає новий проєкт — «Театр Ветеранів»

Презентація Театру Ветеранів відбудеться 18 червня у театрі Драматургів.

Управління комунікацій командування Сил територіальної оборони ЗСУ («ТРО Медіа») запускає новий проєкт — «Театр Ветеранів». Про це «Детектор медіа» повідомила пресслужба «ТРО Медіа». 

Протягом двох місяців ветерани з першої навчальної групи вивчатимуть основи драматургії, акторської майстерності, напишуть та поставлять свої перші п’єси. До занять залучені психологи. Прем’єра вистав відбудеться у серпні-вересні 2024 року.

В коментарі «Детектору медіа» військослужбовець, драматург Максим Курочкін, який є автором ідеї створення проєкту та буде розвивати школу, розповів, що ветерани самі будуть писати п'єси, і потім ставити їх, а також, ймовірно,  виконувати в них ролі.  

«Мета цього проєкту — створення важливих текстів. Ми намагаємося дати ветеранам професійну підготовку. Не хочеться зараз кокретизувати всі етапи роботи, оскільки це  пілотний проєкт, і ми дуже хочемо відштовхуватися від того, що буде цікаво самим ветеранам. Потрібен індивідуальний підхід, тому виставу ми створюватимемо з урахуванням вмінь, побажань, емоцій, історій, які будуть у залучених в проєкт ветеранів. Ми орієнтовані на реальний зв'язок з ними, не на концепцію, а на живий процес», —  розповів Максим Курочкін.  

Серед тих, хто працюватиме з ветеранами — драматург Максим Курочкін, драматургині Анастасія Косодій, Ірина Гарець, Наталя Ворожбит, Лєна Лягушонкова, сценаристка та режисерка Марися Нікітюк, сценаристка та продюсерка Ірина Вратарьова, журналістка Леся Ганжа, акторську майстерність викладатиме Катерина Вишня Вишнева. Остаточний склад викладачів школи буде відомий 18 червня. 

Перший набір школи складатиметься з 12-16 людей.

В «ТРО Медіа» назвали три місії Театру Ветеранів: 

Перша місія – творче та емоційне відновлення українських воїнів. Театр Ветеранів це інноваційний простір психологічної реабілітації, що започаковує ТРО Медіа спільно з київським Театром Драматургів. 

Друга місія – створення повноцінного мистецького продукту, текстів та вистав, що зможуть гідно презентувати історії українських воїнів на міжнародних арт-майданчиках. Наш намір – достукатись до світової спільноти засобами сучасного театру, дати змогу бачити події російсько-української війни очима самого переконливого свідка – українського громадянина-захисника. 

Третя місія це сигнал українському суспільству – люди з травматичним бойовим досвідом це потужне джерело креативного творення, енергії розбудови та змін. За правильного адміністрування громадські інституції можуть ефективно інтегрувати ветеранів у суспільно-значущі проєкти, створювати різновекторні зв’язки та знижувати рівень напруги в суспільстві. 

Презентація Театру Ветеранів відбудеться 18 червня у театрі Драматургів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом