У Батумі відбулася акція на підтримку полонених Росією українців
У Батумі відбулася акція на підтримку полонених Росією українців

У Батумі відбулася акція на підтримку полонених Росією українців

На площі Європи в Батумі (Грузія) українська громада провела акцію, щоб привернути увагу до долі українців, які перебувають в російському полоні, та негайне повернення їх на рідну землю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила спільнота «Майдан Батумі».

«Україна зіштовхнулася з надзвичайною ситуацією, де десятки тисяч людей, в тому числі і невинні діти, стали заручниками війни. Через дії Російської Федерації, ці беззахисні та такі вразливі душі були незаконно депортовані, відірвані від своєї рідної країни та залишені без будь-якого зв’язку. Сьогодні ми мусимо пам’ятати про них і працювати над тим, щоб повернути їм їхнє дитинство та родинне тепло», – йдеться в дописі.

Активісти наголосили на необхідності протистояння цьому свавіллю та на пошуку всіх шляхів для розв'язання проблеми обміну полоненими.

«Нехай всі наші дії, кожне наше слово стане кроком у напрямку визволення та відновлення гідності для тих, хто потерпає від цієї страшної війни. Вони заслуговують на щасливе та спокійне життя, адже віддали для захисту держави та всього світу від навали, найдорожче – втрачені роки, здоров’я, проведений час з близькими, а хтось віддав найцінніше та безповоротно втрачене – власне життя», – підкреслили в організації.

Нагадаємо, 19 травня у Батумі українська громада провела акцію, присвячену захисникам міста Маріуполя, що вже два перебувають у російському полоні у нелюдських умовах. 

Фото: Майдан Батумі / Фейсбук

Теги по теме
Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом