У Саудівській Аравії загинули 14 прочан із Йорданії, ще 17 зникли безвісти: що відбувається
У Саудівській Аравії загинули 14 прочан із Йорданії, ще 17 зникли безвісти: що відбувається

У Саудівській Аравії загинули 14 прочан із Йорданії, ще 17 зникли безвісти: що відбувається

У неділю, 16 червня, Йорданія підтвердила загибель 14 своїх громадян. Всі вони здійснювали ритуали хаджу в Саудівській Аравії.

Про це повідомляє The Associated Press. Зазначається, що ще 17 осіб вважаються зниклими безвісти.

Загибель людей підтвердило Міністерство закордонних справ Йорданії.

"Йорданська сторона взаємодіє з компетентними відомствами Саудівської Аравії для організації поховання або повернення на батьківщину тіл загиблих на прохання їхніх родичів", – йдеться у повідомленні МЗС країни

У заяві не розкриваються подробиці, проте днем раніше МЗС Йорданії повідомило, що під час ходжу внаслідок теплового удару померли шість громадян.

Довідка

Хадж – це щорічне паломництво до Мекки, до місць, де народився пророк Магомет. Воно також передбачає обов'язкові ритуали, які, на думку вірян, дають змогу очиститися від гріхів та наблизитися до Аллаха.

Цього року хадж проходить з 14 по 19 червня. Раніше саудівські метеорологи попередили про пік спеки, яка прийде на час хаджу, температура повітря може досягти 48 градусів.

Зазначається, що понад 1,5 мільйона мусульманських паломників зі всього світу прибули в Мекку для участі в щорічному хаджі. Втім влада Саудівської Аравії очікує, що всього в хаджі в цьому році можуть прийняти участь понад 2 мільйони людей.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Японії поширюється захворювання, спричинене так званою "м'ясоїдною бактерією", яка може вбити людину протягом 48 годин. Це звичайний стрептокок групи А – бета-гемолітична грампозитивна бактерія.

У будь-якому разі це не хвороба Х. Нагадаємо, що хвороба Х – це потенційна загроза, яку вчені всього світу спільно намагаються завчасно спрогнозувати. Це робиться для того, щоб миттєво застосувати всі наявні ресурси для збереження життя людей.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом