Українські капелани проходять двотижневе навчання у Британії
Українські капелани проходять двотижневе навчання у Британії

Українські капелани проходять двотижневе навчання у Британії

Українські капелани проходять двотижневу підготовку у Великій Британії, де знайомляться з досвідом колег Королівської армії.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Протягом двох тижнів капелани отримують знання й навички, необхідні для надання душпастирської опіки, духовної підтримки і морального керівництва як під час військових операцій, так і після воєнного періоду.

Крім того, священнослужителі обмінюються досвідом зі своїми британськими колегами з Департаменту капеланів Королівської армії щодо забезпечення духовно-релігійних потреб воїнів в умовах бойових дій.

«Здатність здійснювати душпастирську опіку, духовну підтримку та моральне керівництво зробила капеланську службу надзвичайно важливою спроможністю для українських командирів. У капеланах є потреба і це справді почесно, коли нас просять підтримати їх у поглибленні розуміння їхньої ролі під час війни. Молимося, щоб Бог благословив, захистив і скеровував їх, коли вони повернуться в Україну», - зазначають британські капелани.

Значна частина програми спрямована на здійснення капеланського служіння для українських новобранців, які проходять навчання з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних сил України під керівництвом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Також у Генштабі наголосили на надзвичайно важливій ролі військових капеланів, адже вони духовною й моральною підтримкою оберігають душі бійців та роблять все можливе, щоб дати їм надію у боротьбі за повернення суверенної території України.

«Священнослужителі не лише допомагають впоратися з труднощами війни, а й надають віру в перемогу та допомагають зцілити невидимі рани. Водночас вони є психологічною опорою для військовослужбовців та їхніх сімей. Важливість капеланів у часи війни важко переоцінити, а їхні дії є благодатним внеском у духовний комфорт важкої реальності бойових дій», - ідеться в дописі.

Капелани поспілкувались з військовослужбовцями, окропили свяченою водою, передали вервиці, невеликі ікони та помолились за мир та перемогу України.

Як повідомляв Укрінформ, капелан з Маріуполя і батько 41 дитини (з них 38 – прийомні) служить на передовій і мріє про повернення до рідного міста.

Источник материала
Поделиться сюжетом