24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Влада Шанхаю дозволила Tesla тестувати на вулицях міста повний автопілот
Влада Шанхаю дозволила Tesla тестувати на вулицях міста повний автопілот

Влада Шанхаю дозволила Tesla тестувати на вулицях міста повний автопілот

Програмно-апаратний комплекс FSD у тому чи іншому вигляді здатний функціонувати на всіх електромобілях Tesla, що випускаються з 2016 року, але його можливості на машинах, що реалізуються в Китаї, досі були обмежені. Нещодавно муніципальна влада Шанхаю дозволила Tesla випробовувати повноцінну версію FSD на десяти примірниках електромобілів, які курсуватимуть вулицями міста.

Як повідомляє Reuters з посиланням на The Shanghai Observer, цей крок було зроблено за підсумками візиту Ілона Маска (Elon Musk) до Китаю у квітні поточного року. У травні розпочалася підготовка до отримання дозволу на використання FSD із владою Китаю, щоб запустити сервіс у країні до кінця поточного року. Ще одним підсумком візиту Маска до Китаю стало початок будівництва нового підприємства з виробництва стаціонарних систем зберігання електроенергії Tesla Megapack у Шанхаї, де компанія вже має найбільше у світі підприємство зі збирання електромобілів.

Китайські конкуренти Tesla суттєво просунулися у розвитку автопілота для наземного транспорту, у більшості випадків відповідні технології покладаються на точні цифрові карти місцевості. У великих містах Китаю електромобілі окремих місцевих марок вже здатні досить надійно замінювати водія, згодом географія їхнього застосування на території країни розширюватиметься. T

Tesla явно не бажає втрачати позиції на ринку КНР, тому намагається наздогнати локальних автовиробників в адаптації свого автопілота до місцевих умов експлуатації. Тестування FSD у Шанхаї допоможе їй швидше досягти поставленої мети.

Источник материала
Поделиться сюжетом