24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Загарбники облаштували на Луганщині військовий полігон
Загарбники облаштували на Луганщині військовий полігон

Загарбники облаштували на Луганщині військовий полігон

Російські загарбники облаштували між селами Плугатар та Новоспасівка Луганської області військовий полігон.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

"На Біловодщині загарбники облаштували військовий полігон. У місцевості між селами Плугатар та Новоспасівка росіяни періодично проводять тренування особового складу. Місцеві жителі скаржаться, що втратили спокій", - ідеться в повідомленні.

Як заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор, останніми тижнями ворог постійно атакує поблизу звільнених нами восени 2022 року населених пунктів.

"Окупанти б’ють по цих селах з усіх наявних видів озброєння. Залишатися цивільному населенню там вкрай небезпечно. Учора вмовили виїхати 35-річного чоловіка з Макіївки. У Красноріченській військовій адміністрації йому допомогли дістатися до Слов’янська та придбати квиток на потяг до Полтавщини, де луганчанин планує проживати надалі", - зазначив він.

За словами Лисогора, на Куп’янському та Лиманському напрямках війська РФ намагались відтіснити Сили оборони з позицій в районах Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та у Серебрянському лісі. 12 атак відбиті. Ситуація перебуває під контролем.

69 разів російські війська били з мінометів по Невському, Макіївці, Стельмахівці, Куземівці. Ще 29 разів вони задіяли ствольну артилерію в районах Стельмахівки, Куземівки та Невського. Шість разів – реактивну, якою вдарили по Куземівці, Невському, Макіївці.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила підозри чотирьом колаборантам, яких призначили до так званого "народного совета ЛНР" від партії "Единая Россия".

Фото ілюстративне

Теги по теме
война Луганщина
Источник материала
Поделиться сюжетом