24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Закуски та напої, які корисні для вашого серця
Закуски та напої, які корисні для вашого серця

Закуски та напої, які корисні для вашого серця

Перекуси можуть мати погану репутацію, але вживання правильних продуктів може привести до здорового серця. Серцево-судинні захворювання є причиною майже третини смертей у світі, і ця думка лякає.

Однак ми можемо зменшити ризик цих захворювань, обираючи більш здорову їжу та змінюючи спосіб життя, наприклад, уникаючи шкідливих для серця продуктів та напоїв. Ми зібрали для вас добірку продуктів, які корисні покращать роботу серця.

Чому це важливо?

Серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті в деяких країнах, таких як США та Індія. Так, у США кожні 36 секунд від такого захворювання помирає одна людина. Найпоширенішими факторами ризику є високий кров'яний тиск і високий рівень холестерину.

Люди з нездоровим харчуванням, ожирінням, діабетом і недостатньою фізичною активністю схильні до більшого ризику цих захворювань.

Волоські горіхи та мигдаль

Горіхи є багатим джерелом клітковини, білка, магнію, мононенасичених жирів, вітаміну Е і калію, які чудово знижують рівень поганого холестерину.

Приблизно 30-35 грамів горіхів на день можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину на вражаючі 5%. Однак горіхи дуже калорійні, тому не перестарайтеся і дотримуйтесь контролю порцій у цьому випадку.

Чай матча та чай з гібіскусом

Різновид зеленого чаю, відомий як чай матчу, багатий на епігаллокатехін галлат, поліфенольну сполуку, яка має антиоксидантні та протизапальні властивості, що сприяють зміцненню здоров'я серцево-судинної системи.

Насправді, чай з гібіскусу також багатий на поліфенольні антиоксиданти, які можуть допомогти регулювати кров'яний тиск і рівень холестерину. Згідно з дослідженнями, вживання 250 мл чаю з гібіскусу щодня допомагає знизити кров'яний тиск і запобігти запаленню.

Овес

Овес не тільки смачний, він також є джерелом важливих поживних речовин.

Він є чудовим джерелом розчинної клітковини під назвою бета-глюкан, яка допомагає знизити рівень холестерину. Це відбувається тому, що бета-глюкан утворює гель, який зв'язує холестерин в кишечнику, тим самим запобігаючи його всмоктуванню. Тож їжте овес з йогуртом або готуйте вівсянку, щоб отримати більше користі для здоров'я.

Гарячий шоколад з какао

Какао - найчистіша форма какао, зазвичай менш оброблена, але багата на поживні речовини порівняно з іншими какао-продуктами. Воно має антиоксидантні властивості та мінерали, які сприяють здоров'ю серцево-судинної системи.

Згідно з різними дослідженнями, какао-продукти знижують кров'яний тиск, покращують функцію кровоносних судин і значно знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Раніше OBOZ.UA писав, які продукти шкідливі для серця.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом