Жителям Києва розповіли про відключення світла: графік на 16 червня від ДТЕК
Жителям Києва розповіли про відключення світла: графік на 16 червня від ДТЕК

Жителям Києва розповіли про відключення світла: графік на 16 червня від ДТЕК

В енергосистемі Києва відсутній дефіцит, тому графіки відключень світла не застосовуються. Втім ситуація в енергосистемі все ще залишається складною і потреба в економії лишається. Особливо це стосується пікових годин – з 18:00 до 23:00 та з 07:00 до 10:00.

Про це повідомили у компанії Yasno. "Прогноз на неділю: завтра маємо бути зі світлом цілий день, тому графіки можна не дивитись", – йдеться у заяві енергопостачальника.

У "ДТЕК Київські електромережі" запевнили, що повідомлять про будь-які зміни. "Але щоб цього не сталося, постарайтеся зменшити споживання електрики", – зазначили у компанії.

Можливі відключення у ДТЕК пояснили локальними аваріями. У разі відсутності світла у компанії радять перевірити причину та лишити заявку на відновлення світла одним з трьох способів:

Актуальний графік відключень електроенергії у Києві розподілено на шість груп, а не три, як було раніше. Однак споживачам не обов'язково знати номер своєї черги – графіки потрібно шукати за допомогою своєї адреси.

У застосунку "Київ Цифровий" є функція перевірки часу, коли буде вимкнено світло. Але, щоб отримувати повідомлення про планові відключення, користувачу треба зареєструвати свою адресу, зазначаючи максимальний час відключення.

Водночас у деяких населених пунктах Київської області сталися відключення через негоду. Як повідомили в Міністерстві енергетики, загалом на Київщині з цієї причини було знеструмлено 13 населених пунктів.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що у найближчі місяці в енергосистемі Україні очікується додатковий дефіцит електроенергії. Це пов’язане з запланованим ремонтом чергового енергоблока

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом