10 продуктів, які забезпечать організм клітковиною
10 продуктів, які забезпечать організм клітковиною

10 продуктів, які забезпечать організм клітковиною

Щоб почати худнути, не обов'язково голодувати та обмежувати свій раціон. Замість цього слід збільшити споживання клітковини, яка наповнює живіт, знижує рівень холестерину та сприяє втраті ваги.

Оскільки їжа, багата на клітковину, перетравлюється повільніше, забезпечуючи довготривале почуття ситості, добова норма клітковини має складати від 25 до 38 грамів. Яка їжа містить таку концентрацію та що саме варто додати до своєї тарілки, щоб покращити самопочуття, розповіли в Eat This, Not That!

Попкорн

Готуючись до перегляду фільму або серіалу, візьміть із собою попкорн. Це чудова альтернатива шкідливим снекам, що містить клітковину та поліфеноли, які борються з раком.

Мигдаль

Замість меду додайте ранкової каші або пластівців дрібку нарізаного мигдалю. Вони додадуть апетитного хрусту і поживності, що дорівнює 15% вашої щоденної кількості клітковини. Ці горіхи також є важливим джерелом магнію та заліза, яких багатьом не вистачає.

Квасоля

Варена темно-синя та чорна квасоля є відмінним джерелом клітковини. У першому випадку ви отримаєте близько 9,5 грама клітковини на пів склянки продукту, а в другому 7,5 грама. Цього цілком достатньо, щоб підтримувати м’язи та підтримувати раціон під час схуднення.

Хліб Єзекіїль

Хліб Єзекіїль — це хліб, який містить корисні для здоров’я зернові і бобові культури, такі як пшоно, сочевиця, соєві боби, спельта і ячмінь. Такий вміст забезпечує надходження до організму антиоксидантів та клітковини, що сприяє нормальній роботі травного тракту. Лише одна скибочка цього хліба містить чотири грами клітковини, що робить його відмінним вибором для збагачення вашого раціону.

Інжир

Інжир — це фрукт, який варто полюбити, бо всього у чотирьох плодах інжиру міститься майже 8 грамів клітковини. Також, цей фрукт є відмінним джерелом заліза і антиоксидантів, що корисно для стабілізації рівня цукру та тригліцеридів у крові.

Спаржа

Спаржа — це просто, корисно та смачно. Замість нудних гарнірів спробуйте приготувати цей багатий на клітковину продукт. В ньому мало калорій, багато вітамінів та безліч можливостей для приготування.

Груша

Цей фрукт є універсальним джерелом корисних мікроелементів та вітамінів, який можна взяти з собою та з’їсти на обід. Груша містить близько 6 грамів клітковини, яких достатньо, щоб відчути ситість на деякий час.

Органічні каші

Проста їжа може містити багато корисних компонентів та чудово насичувати протягом дня. Органічні каші, зокрема вівсянка, є відмінним варіантом для тих, хто шукає продукти з клітковиною та низьким вмістом цукру, що підходить для ранкового раціону.

Гранат

Гранат - це не смачний фрукт, який можна віднести до категорії суперфуду. Кісточки граната містять багато клітковини, близько 5,6 грама на половину плода, яких достатньо, щоб відчути ситість. Такі зернятка можна споживати просто так або додавати до йогурту, салатів чи мюслі.

Малина

Свіжа малина чудово підходить для закуски та для підсолоджування ранкової каші. Пів склянки цієї ягоди містить від 4 грамів клітковини, що може бути причиною для включення її до вашого раціону.

РанішеOBOZ.UA розповів, про джерела розчинної та нерозчинної клітковини.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом