10 способів, як пити каву й швидко худнути
10 способів, як пити каву й швидко худнути

10 способів, як пити каву й швидко худнути

Кава — популярний напій багатьох людей, але часто вона може перешкоджати досягненню цілей схуднення. Дослідження показують, що кава може покращити довголіття, але важливо, що ви додаєте до неї і як поєднуєте з іншими продуктами.

Кава може допомогти вашому організму краще переробляти глюкозу і знизити ризик різних захворювань, таких як рак товстої кишки та хвороба Альцгеймера, за даними медичних досліджень. Ось чому правильно споживаючи каву ви отримаєте кращі результати схуднення, вважає Eat This Not That.

Не пийте каву вранці

За словами експертів, споживання їжі перед кавою може допомогти уникнути пропуску прийому їжі пізніше протягом дня. Це може бути особливо важливо, оскільки кава може пригнічувати відчуття голоду, що може впливати на правильність вашого харчування.

До того ж, цей підхід рекомендується деякими фахівцями з харчування, які заохочують спочатку зосередитися на насичених стравах, перш ніж насолоджуватися кавою. Це може забезпечити більш збалансований підхід до харчування протягом дня.

Не відмовляйтесь від сніданку

Сніданок є важливим джерелом поживних речовин, які організм отримує після ночі, і відіграє ключову роль у запуску метаболізму на початку дня. Відмова від сніданку може спричинити відчуття голоду та нестабільний рівень енергії протягом дня.

Тим не менш, пити каву занадто пізно також не є варіантом. Якщо ви споживаєте кофеїн за шість годин до сну, це може значно скоротити час сну.

Обмежте кількість доданого підсолоджувача

Цукрові сиропи та солодкі вершки можуть швидко збільшити кількість доданого цукру у вашому раціоні, повідомляє Американська кардіологічна асоціація (AHA).

Згідно з AHA, жінки повинні обмежувати споживання доданого цукру до 25 грамів на день, а чоловіки - до 36 грамів на день, що може позначитися на здоров'ї серця та збільшити ризик надлишкової ваги. Щоб додати аромату каві без зайвих калорій, можна скористатися екстрактом ванілі, корицею, мускатним горіхом та іншими природними ароматизаторами.

Перевіряйте кількість цукру у кавових напоях, які ви купуєте, та обмежуйте споживання солодких добавок, щоб уникнути надмірного споживання доданого цукру, рекомендує фахівець.

Не вживайте багато вершків

Вживання вершків з високим вмістом насичених жирів разом з кавою може значно збільшити кількість калорій у вашому напої. Одна столова ложка кавових вершків містить 30 калорій і 2 грами насиченого жиру.

Насичені жири, які містяться у вершках, можуть підвищити рівень поганого холестерину LDL, що збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту. Тож не зловживайте напоями з наповнючами.

Але не покладайтеся на штучні підсолоджувачі

Довгострокові наслідки використання штучних підсолоджувачів на здоров'я ще потребують додаткового дослідження. Але згідно з одним з них, у січні 2019 року в The BMJ, було доведено, що підсолоджувачі не є принципом досягнення схуднення.

Насолоджуйтесь натуральними підсолоджувачами в помірних кількостях

Натуральні підсолоджувачі, такі як мед або кленовий сироп, часто розглядаються як більш здорові альтернативи цукру, проте вони можуть додавати калорій. Але не забувайте, що підсолоджувачі можуть впливати на рівень цукру в крові.

Навіть якщо ви використовуєте мед або кленовий сироп, вони все ще є доданим цукром, який слід споживати з обережністю. Споживання меду, кленового сиропу та інших природних підсолоджувачів може забезпечити організм антиоксидантами та пребіотичними сполуками для здорової кишкової флори. Однак важливо дотримуватися рекомендацій щодо помірного вживання.

Спробуйте додати цитрусові до кави

Додавання нотки цитрусової скоринки до вашої кавової чашки може збагатити смак напою без потреби у додатковому цукрі. Щоб підкреслити аромат кави, ви можете спробувати натерти апельсинову шкірку. Хоча спочатку це може здатися неочікуваним, суміш цитрусових і кави стала популярною. У Феніксі, штат Арізона, навіть існують кав'ярні, де апельсиновий сік змішують з еспресо для унікального ранкового напою.

Поміркуйте, з чим ви поєднуєте каву

Оптимізуйте свою звичку пити каву, обираючи більш здорові поєднання для вашого напою. Не занурюйте солодке печиво у каву, адже це додає більше калорій. Для досягнення тоншої талії потрібно позбуватися цієї солодкої звички.

Створіть стратегію свого замовлення в кафе

У кав'ярні може виникнути спокуса замовити більший або складніший напій. Якщо таке сталося, рахуйте таку каву, як десерт та обирайте меншу порцію, щоб уникати переїдання.

Не замовляйте калорійні начинки, такі, як, шоколадна стружка, які не тільки додають краси, але й набагато більше калорій.

Споживайте каву з розумом

Якщо ви маєте намір схуднути, не забувайте, що чорна кава не містить калорій, і вона може бути досить смачною. Коли ж ви звикли пити каву з вершками, краще поступово зменшувати дозу та відмовлятися від цього калорійного додатку. Таким чином ваші рецептори зможуть вчасно адаптуватися і кава не буде здаватися надто гіркою.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чи може кава знизити ризик появи деменції.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом