397 ворожих боєприпасів знешкодили сапери на Харківщині за минулий тиждень
397 ворожих боєприпасів знешкодили сапери на Харківщині за минулий тиждень

397 ворожих боєприпасів знешкодили сапери на Харківщині за минулий тиждень

З початку війни піротехніки обстежили 7297 гектарів території, 2029 гектарів сільгоспугідь та понад 4 тисячі кілометрів лінійних мереж. Обстежено 61 об’єкт та 4546 домогосподарств. Загалом виявлено та знешкоджено 95 тисяч 224 одиниці вибухонебезпечних предметів. Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Також, рятувальники просять громадян дотримуватися заходів мінної безпеки: не відвідувати кладовища, ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої або які були під ворожою окупацією.

З початку бойових дій внаслідок підривів на ВНП загинуло 79 осіб, травмовано 221 особа. В період з 11 по 17 червня рятувальники загасили 25 пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

50 пожеж сталися у природних екосистемах.

«13 червня рятувальники загасили велику пожежу на території Ізюмського лісового господарства поблизу села Іванівка Ізюмської громади. Гасіння ускладнювало замінування лісу та постійна детонація мін та боєприпасів. За допомогою машин механізовано розмінування облаштовували мінералізовані смуги в лісах, щоб відсікти вогонь. Площа пожежі склала 520 гектарів. На місці працювали 10 одиниць техніки та 50 рятувальників ДСНС, 4 одиниці техніки та 7 саперів ДСНС, а також 10 лісників з 5 одиницями техніки», — розповідає речник ДСНС у Харківській області.

Велику увагу рятувальники просять приділити правилам поводження на воді. А особливо – слідкувати за дітьми біля води.

Протягом тижня 4 людей загинули на водних об’єктах Харківщини. Серед загиблих — 2 дитини.

Хлопчик 2015 року народження потонув на Петринківському водосховищі Харкова. Тіло дитини виявили на відстані 30 метрів від берега. Ще один хлопчик 2021 року народження потонув в стаціонарному басейні у селі Коропове Чугуївського району.

Загалом з 1 червня в області зафіксовано 8 випадків загибелі людей на водних об’єктах.

Источник материала
Поделиться сюжетом