"Був найпрофесійнішим воїном": на фронті загинув боєць 3-ї ОШБр Микола Лук"янюк
"Був найпрофесійнішим воїном": на фронті загинув боєць 3-ї ОШБр Микола Лук"янюк

"Був найпрофесійнішим воїном": на фронті загинув боєць 3-ї ОШБр Микола Лук"янюк

Микола Лукʼянюк у 18 років залишив університет та добровольцем пішов захищати Батьківщину від російських окупантів в АТО. Він мав численні нагороди та знищив велику кількість ворожої техніки та особового складу.

У неділю 16 червня на фронті загинув старший сержант Третьої окремої штурмової бригади Збройних сил України Микола Лукʼянюк. Про це повідомила його дівчина Катерина на своїй сторінці в X (Twitter).

"Поки не можу сформулювати все в нормальні слова, бо не вірю. Загинув мій коханий Микола Лукʼянюк", — написала дівчина.

Вона зауважила, що чоловік десять років захищав Україну від ворога.

Його подруга Марія Заліпа зауважила, що Микола Лукʼянюк був 1996 року народження.

"Микола пішов на війну ще тоді, коли ми думали, як написати ЗНО. У моєму селі — це вже третя втрата за пів року", — повідомила вона.

Військовий Микола Лукʼянюк
Фото: Twitter

Побратим загиблого Андрій Жайворон зазначив, що в Лукʼянюка був позивний "Рет", він знищив велику кількість російських окупантів та ворожу військову техніку. За його словами, він був найкращим, це велика втрата для 3-ї ОШБр.

"Друзі, загинув Рет. Він був найпрофесійнішим воїном, якого я зустрічав. Він багатьох людей навчив своїй дуже складній справі", — написав Андрій Жайворон.

Микола Лукʼянюк: що про нього відомо

У виданні "Вісник" повідомили, що Микола родом з села Комарове Ратнівського району Волинської області. Його мати Тетяна виховувала шестеро синів. Вона розійшлася зі своїм чоловіком, тому сама турбувалася про велику родину.

Важливо "Не віриться": українка влаштувала весільну фотосесію на згадку про коханого із ЗСУ

Жінка розповіла, що Микола у 18 років залишив навчання в Східноєвропейському університеті імені Лесі Українки та пішов добровольцем в АТО. Він воював на Маріупольському напрямку, поблизу Широкиного та мав багато нагород, зокрема медалі "За жертовність і любов до України", "За участь у бойових діях", "За службу", відзнака "За зразкову службу" тощо.

Додамо, що близькі загиблого захисника відкрили "банку" на допомогу сім'ї. Долучитися до збору можна за посиланням.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо, що на фронті загинув український боксер Максим Кіт. Він воював у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

10 червня повідомлялося про загибель командира добровольчого батальйону "ОУН" Миколи Коханівського. Це сталося "в окопі" під Вовчанськом у Харківській області.

Теги по теме
Смерть Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом